Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Montaż systemu Bose do A6 C6 dobór wzmacniacza org

Car Audio
ODPOWIEDZ
pancurp10
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Montaż systemu Bose do A6 C6 dobór wzmacniacza org

Post autor: pancurp10 » 08 lis 2016, 23:14

Witam mam lekki problem , założyłem do mojego A6 C6 fabryczne nagłośnienie, łącznie z głośnikiem na podszybiu i dwa na tylnej półce, i wzmacniacz o nr 4F5 035 223E
Poniżej schemat do tego systemu

Przez kilka dni jeździłem z zamontowanymi głośnikami Bose ale na wzmacniaczy ASK , na tej konfiguracji grało to naprawdę pięknie bass był głęboki ogólnie miodzio, tyle że jak się dało pow 60% VOL to charczały, wiadomo wzmacniacz nie wyrabiał. Dziś zamontowałem wzmacniacz o nr wyżej i gra to dużo gorzej , chodzi mi tylko o bass, pytanie dla osób które mają ten rodzaj wzmacniacza jak im to gra, dodam , że ten wzmacniacz wymaga wzmacniacza dodatkowego dla głośnika niskotonowego prawa strona przód, mi ten głośnik nie gra bo jeszcze nie zakupiłem go,
Dlatego pytanie, może jest jakiś inny wzmacniacz Bose, który miałby mocniejszy bass, myślałem od wzkamku o numerach 4F5 035 223 z niego wychodzą piny na wszystkie głośniki.
Nie wiem teraz co robić, bo wzm od ASK fajnie grał na głośnikach Bose , a org nie zadawala mnie basem, chyba jesli uruchomie prawy głośnik to będzie lepiej w co wątpię jak słyszę lewy.
Samo podłączenie i przeróbka jest rzeczą dość prostą.

ollyon86
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: olyon86
Rocznik: 2016
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Liftback
Silnik: 3.0 TDI 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: ollyon86 » 14 lis 2016, 19:17