A6 c6 może ktoś pomoże
A6 c6 może ktoś pomoże
przeglądając dziś youtube trafiłem na dwa filmiki które mnie zainteresowały. pierwszy filmik tym miał połaczone mmi z telefonem na androidzie, i wyświetlało mu wszystko z telefonu, ma ktoś pomysł jak takie coś uzyskać??
druga opcja dla mnie jeszcze bardziej interesująca, zastanawiałem się nad zmianą świateł na poliftowe, a tu taka niespodzianka, wzór jak polfitowe tylko że w pasku led również znajdują się pomarańczowe diody, mogące służyć za kierunkowskaz jak w nowszych modelach audi. jak myślicie czy przerabiając swiatła można to w jakiś prosty sposób ogarnąć programując?? bo na filmiku zaraz po tym używał normalnych kierunkowskazów z czego chciałbym zrezygnować
druga opcja dla mnie jeszcze bardziej interesująca, zastanawiałem się nad zmianą świateł na poliftowe, a tu taka niespodzianka, wzór jak polfitowe tylko że w pasku led również znajdują się pomarańczowe diody, mogące służyć za kierunkowskaz jak w nowszych modelach audi. jak myślicie czy przerabiając swiatła można to w jakiś prosty sposób ogarnąć programując?? bo na filmiku zaraz po tym używał normalnych kierunkowskazów z czego chciałbym zrezygnować
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Co do pierwszej opcji to wiem niewiele ale cos juz wygooglowalem. Da radę to zrobic jak ekran MMI ma wyjście video i jest w aucie dension + Apple TV/Raspberry pi . Jak to wszystko jest ze soba zgrane - tego nie byłem jeszcze w stanie ustalić. Z jakichś filmików montażowych widziałem tylko kilometry kabli i modułów pozapinanych za deska i wtedy juz wiedziałem, ze mnie to osobiście przerasta na ta chwile a nikomu nie dam tego założyć mi w aucie ( bo gdyby miał to obcykane to byłoby sporo takich modow na necie). Impreza na pewno kosztowna , zakup elementów raczej nie bedzie prosty a schematy + jakieś customowe kodowania .. powodzenia. Mam wielka nadzieje ze sie mylę bo miałem 7 calowe appradio w poprzednim aucie i własnie mirroring po hdmi wiec wrzucałem sobie mapy Google na deskę albo YouTube i jazda .
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
I cos bym pewnie jeszcze znalazl:)
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2008
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
http://www.audiworld.com/forums/audi-a3 ... n-2888656/
Powyzej link jak to rozwiazane zostalo w C7. Wydaje mi sie,ze jest to do ogarniecia w C6 ( sa efekty do znalezienia w necie).
Kilka konwerterow i obowiazkowo wyjscie FBAS z LCD musi byc. Jak tylko cos wiecej zwertuje to sie podziele bo temat mnie ciekawi tez.
Powyzej link jak to rozwiazane zostalo w C7. Wydaje mi sie,ze jest to do ogarniecia w C6 ( sa efekty do znalezienia w necie).
Kilka konwerterow i obowiazkowo wyjscie FBAS z LCD musi byc. Jak tylko cos wiecej zwertuje to sie podziele bo temat mnie ciekawi tez.
Mody:
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
HBA
Lane assist
Klapa z pilota
Kodowania zegarow
VZE w trakcie
chyba chodzi o cos takiego pierwsze lepsze z brzegu http://allegro.pl/lampy-reflektory-audi ... 06359.html
Przeróbki - rzeźby to JA
Co do ledu z dziennymi to owczem jest tego sporo tylko chodzi o kierunki rowniez w ledac i dzialajace identycznie
[ Dodano: 2016-10-23, 20:24 ]
na ta chwilę dokopałem się do jakiegoś ogłoszenia w którym typ oferował przeróbke na lampy matrix, więc jest już coś, jutro bede dzwonił a przy okazji szukam dalej
[ Dodano: 2016-10-23, 20:24 ]
na ta chwilę dokopałem się do jakiegoś ogłoszenia w którym typ oferował przeróbke na lampy matrix, więc jest już coś, jutro bede dzwonił a przy okazji szukam dalej
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Temat o lampach lampy-depo-vt73792.htm?highlight=lampy+depo
Tam napisałem tu powtórzę. jest osoba w pl co przerabia lampy na matrixy, niestety koszt nie mały, jeżeli posiadacie lampy z ledami to 3 tyś zł, bez ledów 5 tyś zł
Tam napisałem tu powtórzę. jest osoba w pl co przerabia lampy na matrixy, niestety koszt nie mały, jeżeli posiadacie lampy z ledami to 3 tyś zł, bez ledów 5 tyś zł