Cześć,
Ponieważ wypalają mi się żarniki zastanawiam się nad kupnem nowych. Ponieważ jest to mój pierwszy samochód i niedawno kupiony dlatego chciałbym poprosić Was o pomoc/opinię.
Podczas przeglądania internetu natrafiłem na następujące typy żarników:
GE Xensation
OSRAM Xenarc Original
PHILIPS 85122
Miałbym do nich następujące pytania:
1. Czy żarniki ge są dużo gorsze od philipsa i osrama? Przeglądając allegro ge 2 sztuki można kupić w cenie 1 osrama.
2. Z kolei osram udziela 4 letniej gwarancji. Czy ma to duże znaczenie przy wyborze żarników?
3. Z kolei philips i osram znajduje podobnie cenowo - czy jakościowo jest duża różnica w tych żarnikach?
4. Przeglądałem też test lamp ksenonowych z autoswiat (http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/t ... eca/l7grkq), w których wyniki osrama i ge były bardzo zbliżone, aczkolwiek nie wiem na ile dobre są to wyniki w przypadku warunków nielaboratoryjnych.
Dzięki za wszystkie odpowiedzi!
wymiana żarników
- repek92
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Kup osrama lub philipsa i bedziesz mial spokój. Nie bedziesz soe martwił ze zaraz zmieni barwe lub nie bedzie sie zapalał wydasz pieniadze raz i na kilka lat spokoju a z zamiennikami różnie bywa. Ja mialem też zamienniki i mialem tez problemy ze swiecil nagle zgasl to kupiłem osrama i jest spokoj
Lektorzy, nagrania: multifonika.net
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
m_g, ja ze 3 miesiące temu kupiłem te OSRAM Xenarc Original (temperatura światła 4300k) i świecą na żółto, w sumie tylko trochę jaśniej niż żarówki halogenowe
wcześniejsze miałem jakieś philipsy i świeciły ładnie na biało, więc chyba będę zmieniał znów na jakieś 4800k czy coś.

A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage