Witam,
Jak w tytule, czy można (jak wymiary pozwolą) Wstawić tłumik środkowy od innej wersji silnikowej? Mówimy tu o Quattro to takie ala płuca potrzebuję i do 1.8T jakoś nikt nie ma za to są od "RS" Od 4.2 i sporo od diesli. Nie zrobi się jakiś większy wydatek z tej okazji, że będzie od innej wersji? żeby nie rozprężyć wydechu za bardzo lub zatkać....
[APU 1.8 150 KM] Tłumik środkowy
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
[APU 1.8 150 KM] Tłumik środkowy
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
można, ale na forum golfa bo kiedyś miałem taki bolid czytałem, że turbo nie lubi mieć za dużego przelotu, raz że je bardziej słychać a dwa że szybciej pada. Nawet Ci od regeneracji turbo powiedzieli, że wydech musi być szczelny bo to też sprzyja szybszemu zużyciu się turbawki.
Mój mimo, że połątany to i tak jakoś pierdzi na tym trójniku, i dla mnie to jest nieszczelny(taki dzwięk wydaje)
[ Dodano: 2016-10-25, 22:48 ]
chyba jeszcze nie dorosłem do takich modów by mieć wygar jak nie wiem w aucie wsumie bardziej rodzinnym
Lub wyrosłem jak w civic-u V jajko przy 2 na godzine na osiedlu włączały się wszystkie alarmy, wtedy 1.3 dawało rade i było fajnie mieć komin złowieszczego huku.
Mój mimo, że połątany to i tak jakoś pierdzi na tym trójniku, i dla mnie to jest nieszczelny(taki dzwięk wydaje)
[ Dodano: 2016-10-25, 22:48 ]
chyba jeszcze nie dorosłem do takich modów by mieć wygar jak nie wiem w aucie wsumie bardziej rodzinnym

Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a