Witam.
Opiszę mój przypadek. Pacjent to A6 C5 2.0 ALT. Od jakiegoś czasu (z rok) jak było wilgotno, to na benzynie palił jak by na 3 gary, a jak się przełączył na LPG to chodził idealnie równo. Jak pogoda była ok, to silnik chodził równiutko. Od czerwca się to wszystko uspokoiło. Chodził ok. W piątek (lało drugi dzień) rano odpaliło ok, pojechałem do pracy. po pracy wsiadam do auta, kręci ok, ale nawet nie myśli zagadać. Wysiadam zamykam (może immobilizer zgłupiał), wsiadam, kolejna próba, kręci, ale nie gada. Po około 15 minutach aku słabnie. Auto zapchane do mechanika i zostawione. Dzisiaj rano mechanik mówi, że wsiadł i odpalił normalnie. Ale wczoraj i dzisiaj nie padało.
Co obstawiacie? Co mogę (lub mechanik) sprawdzić???
[ALT 2.0 131 KM] Silnik krztusi się na benzynie jak jest wil
[ALT 2.0 131 KM] Silnik krztusi się na benzynie jak jest wil
Ostatnio zmieniony 25 paź 2016, 08:15 przez michal009, łącznie zmieniany 1 raz.
Auto odebrałem dzisiaj od mechanika. Popatrzył, pomierzył i powiedział, że nic nie znalazł. Stwierdził, że może pompka się zacięła. Ogólnie nie miał koncepcji.
Jakieś pomysły? Coś, co mogę sam sprawdzić?
Aktualizacja posta 27.10.2016
Może przyda się potomnym. Wczoraj w dzień auto nie odpalało. Przyjechał mechanik i stwierdził, że pompka paliwowa nie pracuje. Wymienił na miejscu na nową i auto odpaliło. Na razie jeździ.
Jakieś pomysły? Coś, co mogę sam sprawdzić?
Aktualizacja posta 27.10.2016
Może przyda się potomnym. Wczoraj w dzień auto nie odpalało. Przyjechał mechanik i stwierdził, że pompka paliwowa nie pracuje. Wymienił na miejscu na nową i auto odpaliło. Na razie jeździ.