Mam pytanie odnośnie słuchania muzyki z telefonu podłączonego bezprzewodowo przez Bluettoth do MMI 3G High w Audi A6 z 2010 roku. Czyli korzystania z funkcji A2DP.
Wiem, że potrzebuję do tego zamontowania interfejsu AMI i taki montaż planuję. Do tego potrzebuję jeszcze jakiegoś modułu BT, podłączonego do AMI, który będzie właśnie realizował funkcję strumieniowania muzyki, czego niestety nie robi MMI w moim samochodzie (jest tylko moduł głośnomówiący).
I tu jest moje pytanie, znalazłem 3 urządzenia, które wydają się do tego nadawać i chciałem Was zapytać, czy ktośużywał któregokolwiek i które z nich ewentualnie polecacie wybrać:
1. Ze strony audia2dp.com http://www.audia2dp.com/store/p8/Audi-A2DP_3GN-MU.html
2. Moduł ViseeO Tune2Air dostępny np. w AMazonie (są 2 wersje 1000 bez kabla za 89 USD i 3000 z kablem za 69 USD, co wydaje się dużo lepsze cenowo, skoro kabel też kosztuje ok 15 USD)
Moduł z Amazona wydaje mi się lepszy, bardziej podoba mi się też jego kabel (starszy standard iPhona do 4s) niż te dwa kable odddzielne z pkt 1.
Wszelkie uwagi i właśne doświadczenia będą mile widziane. Chcę mieć po pierwsze pewność, że dane urządzenie będzie pracować z moich MMI bez problemu, a po drugie, że jakość muzyki będzie dobra.
[ Dodano: 2016-09-28, 10:02 ]
Tydzień minął, naprawdę nikt nie używa modułów BT podłączonych do AMI, żeby podzielić się swoimi doświadczeniami?