Witam.
Czytałem wiele tematów na ten temat ale każdy ma co innego do powiedzenia. Chciałem w przyszłości wymienić olej w przednim dyferencjale, w torsenie oraz w tylnym moście. Wybór padł na motula 75w90 ale ile L na te 3 podzespoły będę potrzebował? Jedni piszą że do tylnego mostu wchodzi około litr, podobnie jak w dyferencjale oraz torsenie, inni że prawie 2l do tylnego mostu, 1-1.5l do dyferencjału i torsena.. Czy ktoś, kto wymieniał może mi powiedzieć poprostu ile L oleju powinienem zamówić i ile L oleju wchodzi do poszczególnych podzespołów? Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
Ile L oleju do dyferencjału, torsena oraz tylnego mostu?
Ile L oleju do dyferencjału, torsena oraz tylnego mostu?
Był - VW Passat B5 1.8T,
Było - Audi A4 B6 1.8T,
Jest - Audi A6 C5 2.7 BiTurbo quattro,
Jest - Hyundai Galloper 2.5 TD.
Było - Audi A4 B6 1.8T,
Jest - Audi A6 C5 2.7 BiTurbo quattro,
Jest - Hyundai Galloper 2.5 TD.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 3.0 TDI 272KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Re: Ile L oleju do dyferencjału, torsena oraz tylnego mostu?
mechanizm różnicowy skrzyni - 0.8LEmpirator pisze:Witam.
Czytałem wiele tematów na ten temat ale każdy ma co innego do powiedzenia. Chciałem w przyszłości wymienić olej w przednim dyferencjale, w torsenie oraz w tylnym moście. Wybór padł na motula 75w90 ale ile L na te 3 podzespoły będę potrzebował? Jedni piszą że do tylnego mostu wchodzi około litr, podobnie jak w dyferencjale oraz torsenie, inni że prawie 2l do tylnego mostu, 1-1.5l do dyferencjału i torsena.. Czy ktoś, kto wymieniał może mi powiedzieć poprostu ile L oleju powinienem zamówić i ile L oleju wchodzi do poszczególnych podzespołów? Z góry dziękuję.
Pozdrawiam.
w c5 jest dyfer nie most tylny- 1,5L
skrzynia rozdzielcza tipa - 0.8L
- maliniak-100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual