Witam. Obniżyłem auto na spręzynach Eibach i pojechałem na komputerową geometriie i wyszedł problem bo okazało sie ze kola przod i tył są lekko do środka ale bez tragedii. Tylko problem w tym ,że facet nie potrafił przekrecić z tyłu śrub regulujących i powiedział ,że mam z tyłu te częsci wymienić a ja nie wiem co to jest, moze wy chlopacy zobaczycie co to i pomożecie bo nie iem co wymienić....
jak nie uda sie odkrecic tego to do wymiany caly element koszt okolo 350 w aso wystepuje tam problem z zapiekaniem sie tej sruby w tuleji. mam u sibie to samo i musze ja wymienic
repek92 pisze:jak nie uda sie odkrecic tego to do wymiany caly element koszt okolo 350 w aso wystepuje tam problem z zapiekaniem sie tej sruby w tuleji. mam u sibie to samo i musze ja wymienic
Dałem radę ale użyłem szlifierki, obcinacz srube po obu stronach tulei i już ją masz
Jasne wyciągiem cały wachacz, po czym wyrzynarka w tuleje na ile ja i już była moja. Można też cienkim brzeszczotem 10 min dłużej i trochę więcej siły ale efekt ten sam