Pokrętło od swiatel
Pokrętło od swiatel
Mam problem. Mam zamiar wymienić pokrętło od swiatel bo jest wyparte. Wyciągnąłem cały włącznik, rozebranem go i stanąłem nad pokrętłem. Coś gdzieś delikatnie trzyma i nie chce wyjść.. Gdzie mam podważyć żeby je wyciągnąć ? Nie chce nic uszkodzić. Kręcilem we wszystkie strony i straciłem cierpliwość..
Pokrętło sam ostatnio wymieniałem i nie znalazłem innego sposobu jak rozcięcie/rozerwanie go od góry. W środku po obu stronach są małe zatrzaski które blokują pokrętło. Jak zrobisz sobie miejsce i odsłonisz środek pokrętła to je zobaczysz. Później małym śrubokręcikiem podważasz z obu stron, ciągniesz i wychodzi. Ewentualnie możesz próbować podgrzać pokrętło i ciągnąć ale możesz połamać zatrzaski. Można skleić oczywiście ale to już nie oryginał 

Seat Leon M1 1.9 TDI 90 psi --> 120 psi
Audi A6 C5 2.4 165 psi
Audi A6 C5 2.4 165 psi
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Pokrętło od swiatel
u mnie wystarczylo rozpiac z zatrzaskow pozniej wyciagnac i obrocic by wyszloahcarb pisze:Mam problem. Mam zamiar wymienić pokrętło od swiatel bo jest wyparte. Wyciągnąłem cały włącznik, rozebranem go i stanąłem nad pokrętłem. Coś gdzieś delikatnie trzyma i nie chce wyjść.. Gdzie mam podważyć żeby je wyciągnąć ? Nie chce nic uszkodzić. Kręcilem we wszystkie strony i straciłem cierpliwość..
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7