Witam. Kupiłem audi a6 c5 sedan quattro w manualnu z 98 roku. Niestety silnik nadaje się do naprawy/wymiany. Postanowiłem , jako , że wg. tego co wyczytałem że silnik 2,8 jest p/p w SPAM do 2,4 na wymianę na większy(mocniejszy). Idąc dalej wg. tego co znalazłem na budzie to u siebie na chwilę obecną mam wsadzony 2,4 kod ALF , czyli silnik z SAI. I tu rodzi się problem , bo jest zawężony krąg pasujących silników z SAI. Znalzłem silnik 2,8 z SAI o oznaczeniu AMX , plus oczywiście komputer do niego. I tu zaczynają się schody , bo mój obecny silnik ma 2 sondy lambdy ( u mnie katy na swoim miejscu ) , a ten nowy będzie miał wyjście na 4

, rodzi się pytanie , czy będzie to hulać? Gdzieś słyszałem , że jest możliwość wyłączenia w komputerze tych dwóch , nie wiem czy to prawda , ale raczej bym się tym nie sugerował. Znalazłem takie dobrodziejstwo
http://allegro.pl/uniwersalny-emulator- ... 91709.html
, tylko znowu pytanie czy zda to egzamin ( zakładam , że po zmianie motoru nie będzie on miał pełnej mocy przy aktualnym stanie rzeczy) , czekam na jakieś sugestie i pomoc
Edit
Dzwonił typek od silnika i już go nie ma...więc szukam dalej