Michelin CrossClimate - ktoś używa?
-
- Forum Audi A6 / A7
Michelin CrossClimate - ktoś używa?
Może ktoś przypadkiem posiada opony CrossClimate(letnie z homologacją zimową) i podzieli się wrażeniami?
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Nowoczesna opona wielosezonowa. Przywiozłem w zeszłym roku z Niemiec komplet do WV T5 i do dziś dziękuję Bogu że zima trwała tylko 4 dni Szału nie robi, i więcej nie dam namówic się na takie wynalazki tym bardziej jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Ładnie wygląda, ale gorzej jeździ w mokrym śniegu, trochę lepiej na mokrym asfalcie, całkiem znośnie na suchym. No i wydaje się byc dośc cicha.
Lektor.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
nie ściemniaj żę przywiozłeś kpl crossclimate ta opona nie była produkowana w 2015 do aut dostawczych i chyba nadal nie jestszalony pisze:Nowoczesna opona wielosezonowa. Przywiozłem w zeszłym roku z Niemiec komplet do WV T5 i do dziś dziękuję Bogu że zima trwała tylko 4 dni Szału nie robi, i więcej nie dam namówic się na takie wynalazki tym bardziej jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Ładnie wygląda, ale gorzej jeździ w mokrym śniegu, trochę lepiej na mokrym asfalcie, całkiem znośnie na suchym. No i wydaje się byc dośc cicha.
chyba żę to nie było do wv T5
- Multifonika
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2001
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 1998
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
w takim razie inaczej
żadna z produkowanych
crossclimate nie spełnia wymogów nośności wymaganych przez wv T5
czyli typowa polska rzeżba
zkłada się byle co ważne by było czarne i okrągłe a później się narzeka na oponę która pracuje na granicy wtystrzału żę nie jeżdzi tak jak powinna
max nośność crossclimate to index 103 w rozm 225/60r17
vw t5 wymaga opon o indexie 105/107
pomijam fakt żę crosclimate jest do sam osobowych i suv a to zupełnie inna konstrukcja karkasu niż opony sam dostawczego i stąd to fatalne prowadzenie
więć twoja opinia nie jest miarodajna co nie zmienia faktu żę jest to opona przereklamowana d...nie urywa
żadna z produkowanych
crossclimate nie spełnia wymogów nośności wymaganych przez wv T5
czyli typowa polska rzeżba
zkłada się byle co ważne by było czarne i okrągłe a później się narzeka na oponę która pracuje na granicy wtystrzału żę nie jeżdzi tak jak powinna
max nośność crossclimate to index 103 w rozm 225/60r17
vw t5 wymaga opon o indexie 105/107
pomijam fakt żę crosclimate jest do sam osobowych i suv a to zupełnie inna konstrukcja karkasu niż opony sam dostawczego i stąd to fatalne prowadzenie
więć twoja opinia nie jest miarodajna co nie zmienia faktu żę jest to opona przereklamowana d...nie urywa