Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] polecany wydech końcowy do V8

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
maf
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] polecany wydech końcowy do V8

Post autor: maf » 11 sie 2016, 19:21

Witam,

czy mógłby ktoś z Was polecić gotowe wydechy końcowe do 4,2 BAT v8, dzięki którym udałoby się uwolnić dźwięk V8 z basowym pomrukiem?

Byłem dziś u tłumikarza, wstępnie uzgodniliśmy usunięcie tłumików końcowych i wspawanie na to miejsce straight pipes z zastosowanymi końcówkami fabrycznymi, ale po obejrzeniu filmików na YT obawiam się, że dźwięk będzie zbyt głośny i w nocy będą się włączały alarmy sąsiadów :)

Zależy mi na poleceniu konkretnych gotowych tłumików, linków do stron (w budżetowej cenie ofkz) do których tłumikarz dospawałby fabryczne końcówki. Dedykowane układy to koszt ok. 2,5-3 tys., myślę że przy samych wydechach końcowych udałoby się zmieścić w max. kilku stówkach.

z góry dzięki.

waleczne
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: waleczne » 19 wrz 2016, 21:53

podłączam się to pytania :)

Może przy okazji wymiany można się zabrać za cały układy wydechowy to i moc by sie zwiększyła...

Awatar użytkownika
Draxan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Draxan » 20 wrz 2016, 01:13

To pomyślcie w takim razie o czyms w rodzaju tlumikow Cherry Bomb, powinno byc ciszej niz na samych rurach a dzwiek i tak powinien byc fajny.

Przykladowa aukcja o czym mowie (losowy tlumik, dla przykladu)
http://www.ebay.co.uk/itm/VW-Golf-2-3-4 ... SwwPhWjkyN
Auto projekt bez dna - Nissan 300ZX Twin Turbo
Pincet tysięcy zdjeć znajdziecie tu : https://get.google.com/albumarchive/109 ... wa2fG5J8vt

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja