Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

a6 c6 3.0 idi quattro - stukot/wibracje przy hamowaniu

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
grubas
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

a6 c6 3.0 idi quattro - stukot/wibracje przy hamowaniu

Post autor: grubas » 31 sie 2016, 23:58

Witam.
Od jakiegoś czasu odczuwam stukot/wibracje z prawej strony z przodu w początkowej fazie hamowania. Tylko przy około 120km/h. Po chwili ustaje. Co dziwne przy wyższej prędkości tego nie ma i przy niższej też nie. Stukot pojawiał się też przy hamowaniu na kostce brukowej nawet przy małych prędkościach. Ja od początku stawiałem na wykrzywiona tarczę. Mechanik stwierdził, że wahacze. Wymieniłem narazie górne. Stukot pojawia się teraz przy prędkości około 90km/h i też trwa tylko chwilę. Jest mniejszy, odrobinę zmienił lokalizację i przeniósł się lekko na środek. Czy to wahacze? A może jednak tarcze? Dodam, że ostatnio w przeciągu 2 tygodni zrobiłem 6000 km po Bałkanach (góry i wysoka temperatura). Wtedy to się pojawiło.Z góry dzięki za podpowiedzi, bo nie chciałbym brnąć w złym kierunku jeśli chodzi o naprawy.

Krystian
Krystian

PATENT
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PATENT » 07 wrz 2016, 09:10

Myślę, że możesz mieć rację i może być to krzywa tarcza. Podjedz jeszcze do jakiegoś innego mechanika, niech rzuci okiem ;)

Awatar użytkownika
Pablo.
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Pablo. » 11 wrz 2016, 11:55

Witam, również mam podobny problem , głosy słyszę z prawej strony, delikatne stukanie przy prędkości 120km/h, również gdy jadę po kostce brukowej słychać stukanie, jak by coś było luźne , po równej nawierzchni nic nie stuka, nie puka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl