lampy przednie full led-dołożenie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
lampy przednie full led-dołożenie
Witam
zamierzam wymienić auto na c7 oczywiście audi a6 i koniecznie musi mieć full Led z przodu i z tad pytanie
czy można to dołożyć jak w a6 c6?
Po prostu kupić lampy przekodowac i jazda
dziękuję za podpowiedzi
zamierzam wymienić auto na c7 oczywiście audi a6 i koniecznie musi mieć full Led z przodu i z tad pytanie
czy można to dołożyć jak w a6 c6?
Po prostu kupić lampy przekodowac i jazda
dziękuję za podpowiedzi
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Można.
Jeżeli masz u siebie moduł lamp nieskrętnych to nie potrzeba Ci nic więcej oprócz lamp full led. Jeżeli miałeś xenony skrętne to musisz jeszcze dokupić moduł do ledów.
Na dolnym śląsku wykonuje to szybko firma http://www.mrctuning.pl/
Pod Poznaniem robi to firma http://www.vag-support.pl/
Jeżeli masz u siebie moduł lamp nieskrętnych to nie potrzeba Ci nic więcej oprócz lamp full led. Jeżeli miałeś xenony skrętne to musisz jeszcze dokupić moduł do ledów.
Na dolnym śląsku wykonuje to szybko firma http://www.mrctuning.pl/
Pod Poznaniem robi to firma http://www.vag-support.pl/
Cześć - jestem w trakcie montowania poliftowych lamp full led do audi a7. Mam nadzieję, że mogę podpiąć się pod ten wątek, w innym wypadku założę nowy.
Moje auto jest z 2012r i orginalnie miałem również lapmy full led, tyle że te przed liftem. Więc zmiana jest z full led na full led.
Piny oczywiście nie pasują 1:1 więc musiałem trochę pozamieniać. Finalnie udało mi się uruchomić światła do jazdy dziennej, mijania oraz kierunkowskazy. Nie jestem w stanie uruchomić swiateł długich. Komputer wyrzuca błąd świateł.
Z tego co patrzę po diagramach to przedliftowy model używał protokołu komunikacji LIN do sterowania światłami. Poliftowy natomiast używa CAN. Pewnie w tym jest problem.
Orientujecie się czy mogę to jakoś przeprogramować lub zmienić wiązki w J519? Macie pomysł jak sobie z tym poradzić?
Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.
Piotr
Moje auto jest z 2012r i orginalnie miałem również lapmy full led, tyle że te przed liftem. Więc zmiana jest z full led na full led.
Piny oczywiście nie pasują 1:1 więc musiałem trochę pozamieniać. Finalnie udało mi się uruchomić światła do jazdy dziennej, mijania oraz kierunkowskazy. Nie jestem w stanie uruchomić swiateł długich. Komputer wyrzuca błąd świateł.
Z tego co patrzę po diagramach to przedliftowy model używał protokołu komunikacji LIN do sterowania światłami. Poliftowy natomiast używa CAN. Pewnie w tym jest problem.
Orientujecie się czy mogę to jakoś przeprogramować lub zmienić wiązki w J519? Macie pomysł jak sobie z tym poradzić?
Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.
Piotr
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arek
- Rocznik: 2020
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Czy udalo Ci sie moze cos wskorac w tym temacie? Tez chcialbym dokonac konwersji na wersje po lifcie, ale nim kupie zderzak, lampy itd. chcialbym miec pewnosc, ze to zadziala. Bede wdzieczny za wszelka informacje.spit03 pisze:Nie jestem w stanie uruchomić swiateł długich. Komputer wyrzuca błąd świateł.
Witam,
Właśnie planuję wrzucenie w mojej A6 C7 lamp polift full led ( nie matrix - dzięki temu nie muszę montować kamery w szybę )
Obecnie mam bixenon skrętny.
Macie jakieś podpowiedzi ? Słyszałem że należy wymienić komfort na polift +
? Obiło mi się o uszy również że w polifcie skręt lamp nie idzie po CAN lecz po "kablach'.
O tył nie pytam bo jest banalnie prosty lecz przodu jeszcze nie robiłem.
Właśnie planuję wrzucenie w mojej A6 C7 lamp polift full led ( nie matrix - dzięki temu nie muszę montować kamery w szybę )
Obecnie mam bixenon skrętny.
Macie jakieś podpowiedzi ? Słyszałem że należy wymienić komfort na polift +

O tył nie pytam bo jest banalnie prosty lecz przodu jeszcze nie robiłem.
S7/RS 640HP/850NM + 428 Mper 300hp +G30 5??HP + C6