W C5 centralny jest elektryczny.dziq111 pisze:centralny jest sterowany za pomoca pnematyki - powietrza moze gdzieś masz zerwany przewód bądź siłownik chwycił wode i zamarzł. wstam auto do garazu
[A6 C5] Zatrzaśnięte drzwi
- 7agan
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
info dla wszystkich którzy chca rwac tapicerke.
Jest prostszy i tanszy sposób na otwarcie drzwi.
Zdjac plastiki ze slupka pomiedzy drzwiami. Trzeba wziac szlifierke katowa i obciac dwie nakretki które trzymaja zatrzask zamka. Ja musialem równiez obciac kawalek blachy ale to niczemu nie szkodzi poniewaz jest to pod tapicerka.
Gdy obetniemy te nakretki lekko szarpnac drzwiami i drzwi sie otworza naturalnie razem z zatrzaskiem. Teraz mozemy zdjac boczek drzwi i naprawic zamek.
Jest prostszy i tanszy sposób na otwarcie drzwi.
Zdjac plastiki ze slupka pomiedzy drzwiami. Trzeba wziac szlifierke katowa i obciac dwie nakretki które trzymaja zatrzask zamka. Ja musialem równiez obciac kawalek blachy ale to niczemu nie szkodzi poniewaz jest to pod tapicerka.
Gdy obetniemy te nakretki lekko szarpnac drzwiami i drzwi sie otworza naturalnie razem z zatrzaskiem. Teraz mozemy zdjac boczek drzwi i naprawic zamek.
-
- Forum Audi A6 / A7
zatrzasniete drzwi
witajcie
dzis wymienialem zamek od pasazera z przodu na nowy no i w dziwnych okolicznosciach zatrzasnely sie drzwi
udalo mi sie wyjac linke ktora idzie od klamki w srodku auta do zamka ale nie daje to nic drzwi sa nadal zatrzasniete i nie wiem jak je otworzyc,,,,ten bolec ktory wychodzi z tapicerki tez smiga ale jakos mysle ze klamka jest zle ustawiuona i ciagajac za klamke nie lapie i nie otwiera ,,,,stoje w kropce
POMOCYYYYYYYYYYY
dzis wymienialem zamek od pasazera z przodu na nowy no i w dziwnych okolicznosciach zatrzasnely sie drzwi

POMOCYYYYYYYYYYY