Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Zatrzaśnięte drzwi

Nadwozie
birdman
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: birdman » 21 mar 2009, 17:52

dziq111 pisze:centralny jest sterowany za pomoca pnematyki - powietrza moze gdzieś masz zerwany przewód bądź siłownik chwycił wode i zamarzł. wstam auto do garazu
W C5 centralny jest elektryczny.

Awatar użytkownika
7agan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: 7agan » 22 mar 2009, 13:57

info dla wszystkich którzy chca rwac tapicerke.

Jest prostszy i tanszy sposób na otwarcie drzwi.

Zdjac plastiki ze slupka pomiedzy drzwiami. Trzeba wziac szlifierke katowa i obciac dwie nakretki które trzymaja zatrzask zamka. Ja musialem równiez obciac kawalek blachy ale to niczemu nie szkodzi poniewaz jest to pod tapicerka.
Gdy obetniemy te nakretki lekko szarpnac drzwiami i drzwi sie otworza naturalnie razem z zatrzaskiem. Teraz mozemy zdjac boczek drzwi i naprawic zamek.
Obrazek

japan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: japan » 22 mar 2009, 14:11

A ja w końcu odpuściłem, po tygodniu wchodzenia tyłem drzwi się jakos same otworzyły. Nie zmienia to jednak faktu że chyba się będzie trzeba szarpnąc na nowy zamek żeby nie było powtórki z rozrywki na kolejną zimę :-x Bo kupno takiego z alledrogo to może byc ta sama bajka

KrisssA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

zatrzasniete drzwi

Post autor: KrisssA6 » 23 lis 2011, 16:36

witajcie

dzis wymienialem zamek od pasazera z przodu na nowy no i w dziwnych okolicznosciach zatrzasnely sie drzwi :[ udalo mi sie wyjac linke ktora idzie od klamki w srodku auta do zamka ale nie daje to nic drzwi sa nadal zatrzasniete i nie wiem jak je otworzyc,,,,ten bolec ktory wychodzi z tapicerki tez smiga ale jakos mysle ze klamka jest zle ustawiuona i ciagajac za klamke nie lapie i nie otwiera ,,,,stoje w kropce

POMOCYYYYYYYYYYY

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja