Audi 1.8 T LPG odłącza pompę paliwa
Audi 1.8 T LPG odłącza pompę paliwa
Witam wszystkich. Od ponad tygodnia jestem posiadaczem audi a6 1.8T z instalacją gazową. Od paru dni niestety pojawił się problem. Pewnego dnia jadąc na LPG szarpnęło autem i po zgaszeniu silnika nie mogłem odpalić na benzynie. Pojechałem do mechanika i przez dwa dni było ok po czym problem się powtórzył. Myślę że rozłącza pompę paliwa tylko nie mam pojęcia dlaczego. Zaglądnąłem w bezpieczniki i moim oczom ukazało się coś czego nie rozumiem. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć czy to powinno być tak podłączone? Czy miał ktoś podobny problem? Jeżeli coś opisałem nie tak lub podałem za mało informacji z góry przepraszam 
![Obrazek]()

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotrek
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7T 230KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
dobra rzeźba ![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
pytanie czy to mechanik tak Cie urządził czy sprzedający. Nos mi podpowiada, ze poprzedni właściciel mając LPG był na tyle oszczędny że jeździł bez paliwa na wymaganym poziomie, stąd zatarta pompa która pali bezpieczniki ( jak sugeruje audi1911, ) zrobił obejście aby nie padło przy próbnej jeździe - bo przy oględzinach nie zaglądałeś do skrzynki ?
pamiętaj, że możesz odpalać awaryjnie na LPG - ale to obejście tymczasowe do rozwiązania właściwego problemu
pozdro
![;] ;]](https://a6klub.pl/images/smilies/krzywy.gif)
pytanie czy to mechanik tak Cie urządził czy sprzedający. Nos mi podpowiada, ze poprzedni właściciel mając LPG był na tyle oszczędny że jeździł bez paliwa na wymaganym poziomie, stąd zatarta pompa która pali bezpieczniki ( jak sugeruje audi1911, ) zrobił obejście aby nie padło przy próbnej jeździe - bo przy oględzinach nie zaglądałeś do skrzynki ?
pamiętaj, że możesz odpalać awaryjnie na LPG - ale to obejście tymczasowe do rozwiązania właściwego problemu
pozdro
Mechanik powiedział, że to jest pikuś w porównaniu z tym co się dzieje z kablami przy pompie. Ma mi jutro zdjęcia pokazać. Do tego zatarta pompa. Dalej nie kumam o co chodzi z tymi bezpiecznikami ale przynajmniej wiem dlaczego światła cofania nie działają. Mam nadzieję tylko, że to ostatnia taka niespodzianka
Dzięki za pomoc

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: