Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[All V6] nie mozna dodac rano gazu po zapaleniu bo gasnie

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
audi1911
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Sławek
Rocznik: 2005
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: audi1911 » 28 wrz 2016, 12:34

Witam panowie. ja miałem to samo. Po założeniu gazu do mojej ałdiczki zaczęły się problemy z paleniem, nie raz nawet po 10 razach wcale nie reagowała na próbę odpalenia. Próbowałem wszystkiego co pisali na forach. problem nie jest po stronie samochodu,czy elektryki w aucie.Mianowicie jest problem ze sterownikiem gazu.
Ja posiadam u siebie gaz staga 200 i to w samym komputerze gazowym są 2 przekaźniki które bardzo często się psują,a zwłaszcza na długich trasach,po prostu się to przegrzewa. jedyny ratunek to wyprowadzenie tych przekaźników na zewnątrz komputera i montaż swoich.Ale oczywiście mówię to do osób które sprawdziły parownicę i wtryski. :)

dopiero to naprawiłem i 4 dni już nie mam problemu z paleniem samochodu <lol>

[ Dodano: 2016-09-28, 12:34 ]
Panowie którzy mają problemy z paleniem w a 6 c5. winą tego problemu jest komputer. Już wyjaśniam.

Z ecu powinno wychodzić na czujnik walu korbowego napięcie 8v przy odpalonym silniku na pinie 63

na pinie 56 przy kręceniu rozrusznikiem powinna być wartość o koło 4V.
po założeniu gazu wartość ta spada do 1,5 V i dlatego autko tak ciężko pali.

kto ma staga 300 albo staga 200 powinien sobie sprawdzić czy nie ma napięcia na wtryskach benzynowych po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki.

test; minus do akumulatora i na przewodzie pod wtrysk benzyny podłączamy miernik i tam na pewno jest napięcie. to jest wada fabryczna Stag 200, 300 :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja