[ MULTI] Wymiana oleju w skrzyni Multitronic
Witam!
Panowie kupiłem ostatnio Audi i chce wymienić olej w multi. Pytanko brzmi jaki jest oryginalny olej jakiej firmy ew. jaki zalecicie. w ASO za olej krzyknęli 130 za litr ! Na alledrogo tez są oleje niby oryginalne i zastanawiam się czy nie lepiej zamówić bo taniej wyjdzie. Podsyłam link do oleju http://allegro.pl/olej-atf-do-skrzyni-d ... 14389.html . Ew jak się ma olej firmy Liqui MollyTOP TEC ATF 1400
Pozdrawiam 
Panowie kupiłem ostatnio Audi i chce wymienić olej w multi. Pytanko brzmi jaki jest oryginalny olej jakiej firmy ew. jaki zalecicie. w ASO za olej krzyknęli 130 za litr ! Na alledrogo tez są oleje niby oryginalne i zastanawiam się czy nie lepiej zamówić bo taniej wyjdzie. Podsyłam link do oleju http://allegro.pl/olej-atf-do-skrzyni-d ... 14389.html . Ew jak się ma olej firmy Liqui MollyTOP TEC ATF 1400

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
dogadaj się w Aso i weź na kogoś znajomego, kto ma firmę - na fakturę, dostaniesz 10% rabatu.
tylko oryginał Panie kolego
tylko oryginał Panie kolego
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 / Mh2p + konwersja USA na EU, AndroidAuto - Carplay
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji, naprawa BOOTLOADER 2G HIGH
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Kontakt:
Oryginalny olej/płyn ATF ma oznaczenie G 052 180. Sprawdziłem w ETCE
. W necie znajdziesz dopisek A2, który oznacza tylko pojemność opakowania - w tym przypadku 1 litr. Koszt w ASO, tak jak pisałeś, ok. 130 zł. Na Twoim miejscu kupiłbym olej w serwisie (potrzeba ok. 5-6 litrów). Jakoś nie mam zaufania do alledrogo przy zakupie takich rzeczy. Jak się ma znajomości w ASO, to można dostać nawet 15% rabatu
. Nie trzeba mieć firmy, aby dostać rabat - wystarczy czasami naprawiać lub kupować w serwisie
.
Po drugie, jakim cudem ktoś sprzedaje oryginalny olej za połowę serwisowej ceny
. Rozumiem jedno opakowanie, bo na przykład kupił za dużo, ale jak ma ich już więcej - podejrzane
.
Na upartego można kupić zamiennik tego oleju, ale oczywiście porządnej firmy, np. Motul, Liqui Moly. Będzie taniej, ale czy dobrze
. Olej wymienia się co 60 kkm, więc chyba można się poświęcić dla auta i kupić coś porządnego
. Jeśli ktoś robi 20 kkm rocznie, to taki wydatek raz na trzy lata nie zrujnuje od razu budżetu
. W multi wymienia się tylko olej, także jedyny koszt to zakup oleju, więc tragedii nie ma.
Reasumując, tylko oryginał z ASO
.

Po drugie, jakim cudem ktoś sprzedaje oryginalny olej za połowę serwisowej ceny

Na upartego można kupić zamiennik tego oleju, ale oczywiście porządnej firmy, np. Motul, Liqui Moly. Będzie taniej, ale czy dobrze

Reasumując, tylko oryginał z ASO

olej w multi
dzwoń i umawiaj sie do bart-s, on zajmuje sie multi i wymieni ci olej w przystępnej cenieZwalec pisze:Witam!
Panowie kupiłem ostatnio Audi i chce wymienić olej w multi. Pytanko brzmi jaki jest oryginalny olej jakiej firmy ew. jaki zalecicie. w ASO za olej krzyknęli 130 za litr ! Na alledrogo tez są oleje niby oryginalne i zastanawiam się czy nie lepiej zamówić bo taniej wyjdzie. Podsyłam link do oleju http://allegro.pl/olej-atf-do-skrzyni-d ... 14389.html . Ew jak się ma olej firmy Liqui MollyTOP TEC ATF 1400Pozdrawiam
do samego końca, mojego lub jej 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemysław
- Rocznik: 2012
- Silnik: 4.2 360KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
Potrzeba max 5 litrów 
A dokładnie 4,5 - 4,8

A dokładnie 4,5 - 4,8
Ochrona komponentu online, także zdalnie.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Bardzo proszę:
http://www.4rings.pl/index.php?p=1_3_Kontakt
http://www.4rings.pl/index.php?p=1_3_Kontakt
byłem miesiąc temu (przejechałem specjalnie ponad 450km do niego)- wszystko ok ,pełen profesjonalizm ... próbuj dalej ... POLECAMZwalec pisze:Witam !
Czy ktoś posiada jakieś informacje na temat warsztatu Brat - sNie mogę się dodzwonić, numer nie aktywny od tygodnia strona skasowana, macie może jakieś informacje czy dalej serwis działa
Im większe piersi tym mniej pamiętna twarz 

cześć chłopaki . Słuchajcie proszę was o radę bo nie wiem co robić :P kupiłem audi a6 c6 2,4 177 kucy rok 2006 avant kombi ze skrzynią multitronic . skrzynia chodzi idealnie lecz nie wiem czy był w niej wymieniany olej . Umówiłem się w niemczech w serwisie audi na wymianę oleju , lecz paru znajomych mi to cały czas odradza mówią żebym nie ruszał tej skrzyni . Czyli żebym nie wymieniał oleju bo zacznie się psuć . I teraz pytanie jakie macie zdanie na temat tego co napisałem i poradzcie mi co mam zrobić czy wymienić czy nie ? z góry dzięki .
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: predki
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Skrzynia: S-tronic
jaki przebieg masz w skrzyni , ja bym wymieniał aby mieć spokój i pojeździć trochę , pracuje w servisie volvo i tu też co 60 tys km wymieniamy olej w skrzyni
Było Audi80 b2 2.0 litra PB
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb
Było Audi80 b3 1,8 litra PB
Było Audi80 b3 1,9 litra PB
Było Audi a4 b5 1,9 litra ON
Było Audi a4 b6 1,8T litra PB
było Audi a6 c6 2,4 pb