Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Orientujecie się czy jeszcze gdzieś są jakieś darmowe konta

Off Top, linkownia, ciekawostki, przywitania, pogawędki niezwiązane z 'techniczną stroną' forum Audi A6 / A7.
krzysiekjx1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysiek
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.5TDI 115KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: krzysiekjx1 » 10 sie 2016, 09:43

CykCyk pisze:Za to w mbanku płacisz za kartę jeżeli mało jej używasz oraz wypłaty z bankomatów innych niż kilka z którymi mają umowę, nawet 9zł za jedną wypłatę :shock: .
- karta nie jest wymogiem do otwarcia rachunku wiec to opcja
- płacisz jak nie wykonasz transakcji na kwotę 300zł ( chyba każdy tyle wydaje miesięcznie wiec opłata dotyczy uśpionych kont )
- po co wypłacać w dzisiejszych czasach pieniądze jak masz darmowe przelewy i kartę do płatności ? (to moja opinia i być może gdzieś na wiosce sytuacja wygląda inaczej)
nikt za darmo ci nie da
Obrazek

Awatar użytkownika
CykCyk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: CykCyk » 10 sie 2016, 10:38

Na wiosce łatwiej zapłacić kartą zazwyczaj niż wybrać z bankomatu.
Ja tam wolę płacić gotówką, bo jak płacę kartą to jakoś kasa za szybko znika. :)

Gość.

Post autor: Gość. » 10 sie 2016, 11:17

Nigdy nie płace kartą :] Gotówka to gotówka a plastic może byc jedynie awaryjnie.

rozpalenica

bank dla idiotów

Post autor: rozpalenica » 20 lut 2017, 21:06

W mBanku był limit 200 zł lub 300 w zależności kto kiedy zakładał konto. Opłata karna wynosiła 4 zł. Jednak we wrześniu ubiegłego roku ich ofertę zaskarżono do UOKiK i wydał on nakaz zwrotu pobranych opłat. Sprawa była śmieszna bo ludzie myśleli ze chodzi o 200 zł w ogóle, a nie 200 zł co miesiąc i wygrali z mBankiem. Od 1 lutego br. mBank wprowadził zabawę w ilość transakcji. Ma ich być 5 na miesiąc. Więc idziesz do sklepu. Bierzesz 5 bułek po 20 groszy i za każdą płacisz kartą i jest ok. Tylko ludziom w kolejce musisz powiedzieć że masz konto w banku dla idiotów.
----------------------------------------------------------------------
pozycjonowanie stron Łódź

krzysiekjx1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysiek
Rocznik: 1995
Moje auto: A6 C4
Silnik: 2.5TDI 115KM

Re: bank dla idiotów

Post autor: krzysiekjx1 » 21 lut 2017, 00:04

rozpalenica pisze:W mBanku był limit 200 zł lub 300 w zależności kto kiedy zakładał konto. Opłata karna wynosiła 4 zł. Jednak we wrześniu ubiegłego roku ich ofertę zaskarżono do UOKiK i wydał on nakaz zwrotu pobranych opłat. Sprawa była śmieszna bo ludzie myśleli ze chodzi o 200 zł w ogóle, a nie 200 zł co miesiąc i wygrali z mBankiem. Od 1 lutego br. mBank wprowadził zabawę w ilość transakcji. Ma ich być 5 na miesiąc. Więc idziesz do sklepu. Bierzesz 5 bułek po 20 groszy i za każdą płacisz kartą i jest ok. Tylko ludziom w kolejce musisz powiedzieć że masz konto w banku dla idiotów.
----------------------------------------------------------------------
pozycjonowanie stron Łódź
to czekam na zwrot choć pierwsze słyszę żeby mieli zwracać :( a najbardziej mnie wkr..... jak dokonałem płatności wymaganych ale pech chciał że zaksięgowali je dopiero pierwszego i już zonk
nikt za darmo ci nie da
Obrazek

Sergiusz75
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Sergiusz75 » 01 kwie 2017, 12:03

Trochę się pozmieniało w mBanku. Ten wysoki obrót na koncie to jedynie obowiązek wpłaty 1000 zł. Znajomy ma na koncie 1000 zł wpłaca mi je, a po sekundzie ja mu je zwracam i już jest obrót zwalniający od opłat. Poza tym odnośnie karty debetowej to teraz wystarczy kupić 5 bułek po kilkanaście groszy zapłacić osobno za każdą kartą i już nie będzie opłaty. Problem 9 zł za wypłatę to nie problem mBanku ale bankomatu z jakiegoś nietypowego banku. Podejrzewam, że ich klienci są podobnie traktowani w bankomatach Euro. I jeszcze jedna uwaga. By wypłacić pieniądze nie jest już potrzebny bankomat. Można to zrobić w każdym sklepie dzięki usłudze CashBack [https://www.mbank.pl/indywidualny/uslug ... cash-back/].

Jorgos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Jurek
Rocznik: 2016
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic

Post autor: Jorgos » 05 kwie 2017, 16:08

Temat widzę dość archaiczny, ale dyskusja wróciła ;) Jesli ktoś szuka tylko konta oszczędnościowego i nie chce opłat to polecem bank Nest. Obecnie jest 2,2%. Nie jest to najwyzsze oprocentowanie, ale nie ma dodatkowych oplat za prowadzenie konta.
Wiecej mam w Eurobanku, 2,6%,ale tam musi być obrót na koncie, podobnie w banku Millenium

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja