Orientujecie się czy jeszcze gdzieś są jakieś darmowe konta
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 1995
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.2 230KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Orientujecie się czy jeszcze gdzieś są jakieś darmowe konta
Zależy mi tutaj przede wszystkim na koncie oszczędnościowym. DO tej pory miałem konto oszczędnościowe w banku pekao sa ale rezygnuję z niego bo podnieśli mi opłaty i nie zamierzam płacić co miesiąc. Czy taka praktyka jest obecnie w każdym banku czy jeszcze można będzie znaleźć jakieś darmowe konto?
Banki w ostatnim czasie trochę podwyższają opłaty za prowadzenie z uwagi na niskie stopy procentowe. Niestety ale kredyty są obecnie bardzo nisko oprocentowane to banki maja niższe dochody z kredytów. Tak więc podnoszą opłaty.
Obecnie wiele banków ma niedrogie konta oszczędnościowe.Na przykład Getin Bank, smart bank....
Obecnie wiele banków ma niedrogie konta oszczędnościowe.Na przykład Getin Bank, smart bank....
Deser
Niby tak ale czy to wejdzie oraz kiedy wejdzie to nie wiadomo tak wiec nie nastawiaj się na to od samego początku
Zerknij sobie raczej tutaj:
http://www.comperia.pl/konta_oszczednosciowe
Masz na stronie mniej więcej porównanie kont oszczędnościowych i wypisane jakie są tam opłaty oraz jakie oprocentowanie tak więc w razie czego sam sobie wybierz.
Masz na stronie mniej więcej porównanie kont oszczędnościowych i wypisane jakie są tam opłaty oraz jakie oprocentowanie tak więc w razie czego sam sobie wybierz.
Deser
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Silnik: 2.2 230KM
- Paliwo: Benzyna
Widzę,ze niezłą ofertę ma obecnie Smart Bank. 3% na koncie oszczędnościowym to sporo szczególnie,że niektóre lokaty są gorzej oprocentowane. Orientujesz sie jednak co to jest za bank?dejer pisze:Niby tak ale czy to wejdzie oraz kiedy wejdzie to nie wiadomo tak wiec nie nastawiaj się na to od samego początku
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: ŁUKASZ
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Getin Bank, jak wykonujesz transakcje kartą za 300zl miesiecznie to masz wszystko za darmo, a dodatkowo oprocentowanie konta oszczednościowego 4% do kwoty 10tys do konca przyszlego roku. (Mam i polecam). Dodatkowo możesz sobie wziąć pakiet aktywna karta - 5 transakcji karty w miesiącu (nawet po 1zł) i masz zwrot po 50zł przez pół roku.
Jest też promocja z Orlenem - zwrot części kosztów paliwa. Ale to do doczytania.
Raiffeisen ma konto wymarzone, placisz 3zl za kartę, ale w cenie masz assistance samochodowe, domowe i medyczne za darmo. A dodatkowo świetna bankowość internetowa, niezla platforma walutowa (Tu akurat mam konto premium ale podobne warunki i też polecam).
Sam pracuje w banku i raczej staram się wybierać korzystne dla mnie oferty
Jest też promocja z Orlenem - zwrot części kosztów paliwa. Ale to do doczytania.
Raiffeisen ma konto wymarzone, placisz 3zl za kartę, ale w cenie masz assistance samochodowe, domowe i medyczne za darmo. A dodatkowo świetna bankowość internetowa, niezla platforma walutowa (Tu akurat mam konto premium ale podobne warunki i też polecam).
Sam pracuje w banku i raczej staram się wybierać korzystne dla mnie oferty

A6 C6 3.0TDI quattro z wydechem by Street Lane Garage 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 2.5TDI 115KM
-
- Forum Audi A6 / A7
Darmowe są wszystkie, tylko co musisz spełnić by tak było piszą drobnym druczkiem. Do tej pory rządził myślałem ze mBanq jest ok, ale w 2015 wprowadził tyle podwyżek za prowadzenie konta że zacząłem szukać ofert gdzie indziej. W zasadzie porównuje się teraz warunki jakie trzeba spełnić by nic nie płacić. czasem jest to 1000 zł w2płat miesięczny, czasem 700. Z pewnością DB ma bezpłatne bankomaty na całym świecie ale by nie płacić za kartę musisz nią płacić za 700 zł na miesiąc https://www.deutschebank.pl/klienci-ind ... karty.html . Z drugiej strony dają ci punkty za płacenie kartą które wymieniasz na prezenty. Praktycznie co 3 miesiące masz prezent za ok. 100 zł. Poza tym w DB na dzień dobry dostajesz możliwość zrobienia debetu na 4000 zł. To jest wygodne. Poza tym DB uczestniczy w różnych europejskich promocjach. Możesz na przykład dostać u nich kredyt na hybrydę z dopłatą 50 %. Wprawdzie tylko Toyoty i Leksusy ale zawsze to jakaś propozycja.
.
.
Moim zdaniem oferta mBanku jest nadal konkurencyjna https://www.mbank.pl/indywidualny/konta/konta-osobiste/ . Nie ma opłat o ile przestrzega się minimalnej wpłaty miesięcznej i zakupów za określoną kwotę. Wysokości są uzależnione formą konta i kiedy je założysz. Niestety bank dba o nowych klientów, a dawnym nie proponuje nic ciekawego. Przykładowo ma fajną ofertę dla tych co przyjdą do nich z 500+. Rabaty, ratalne zakupy itp. Na starych kontach tego nie ma.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 2.5TDI 115KM