Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

a6 c6 test przyciskiem check

Elektryka
ODPOWIEDZ
PIPPEN
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

a6 c6 test przyciskiem check

Post autor: PIPPEN » 08 sie 2016, 14:04

Witam panowie mam od niedawna c6 i podczas testu checkiem są takie dwie ikonki miedzy innymi. Czy one tak powinny być przekreślone na czerwono ???
Podczas testu nie ma żadnego dźwięku . Podczas jazdy tez zero komunikatów.

A moje drugie pytanie to czy test powinien zakończyć się słowem OK bo tak miałem w a8 d2 .

Kurde nie da się załącznika dodac

opisze wam te ikonki
pierwsza to symbol zarówki przekreślony czerwonym krzyżem
a
drugi to ten sam sybol tak samo przekreślony na czerwono w szczękach hamulcowych

Panowie bardzo proszę o info czy to coś się poprzepalało czy to normalne ikonki.
Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 08 sie 2016, 17:25

Z angielskiego 'CHECK' oznacza sprawdzać, więc po naciśnięciu na postoju tego przycisku przeprowadzany jest test najważniejszych funkcji/części w aucie, np. stan akumulatora, ciśnienie oleju lub sprawność oświetlenia pojazdu itp. Np. gdy przepali Ci się żarówka w aucie to na wyświetlaczu pomiędzy zegarami pojawi się ikonka przekreślonej żarówki i opis tekstowy błędu. Po chwili opis tekstowy zniknie, a zostanie tylko mała ikonka. Aby ponownie wyświetlić ten opis wystarczy na postoju nacisnąć ten przycisk. Gdy test dojdzie do sprawdzania żarówek, to pokaże się ponownie opis tekstowy błędu/uszkodzenia. Także jeśli po odpaleniu nie masz żadnego błędu na wyświetlaczu, to nie musisz się niczym przejmować. Wszystko jest ok i tak ma być.

Druga funkcja tego przycisku to ustawianie ogranicznika prędkości (tego pierwszego). W czasie jazdy, gdy go przyciśniesz przez 2-3 sekundy to komputer zapamięta daną prędkość i za każdym razem gdy ją przekroczysz o kilka km/h, to w aucie rozlegnie się sygnał dźwiękowy. Drugi ogranicznik prędkości ustawia się w menu MMI.

PIPPEN
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PIPPEN » 08 sie 2016, 17:38

Dzieki chlopie w a8 d2 18 letnim bylo deko inaczej lecz bardzo podobnie. A pytanie z tad ze montowalem cale oswietlenie led ok 19 zarowek i nie wiedzialem czy przed tez tak bylo ale zadalem sobie ten trud i wlozylem wszystkie zarowki oryginalne i bylo identycznie. Teraz mam ledy i nawet jak jakis canbus daje ciala to kicham to bo po odpaleniu jest cisza a ten test na tym przycisku to uzywam raz do roku. Zmylilo mnie tylko to ze ten symbol zarowki jest na czerwono skreslony ale to sa uroki kolorowego fisa hehe.
Jeszcze raz dzieki

mat1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mateusz
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: mat1324 » 08 sie 2016, 18:24

W środku żarówki nie są z canbusem.

PIPPEN
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: PIPPEN » 08 sie 2016, 23:17

Tez mialem to wrazenie ze nie trzeba canbusa. Na podswietlenie rejestracji dalem z canbusem a te ze srodka podobno tez maja ale do konca nie wieze bo nic tam nie pisze na nich ale swieca idealnie .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja