Hey,
Mam auto od miesiąca, jeszcze nie poznałem go zbyt dokładnie W menu Car zauważyłem ze mam opcję od czujników ciśnienia w oponach - obecnie mam wersję polską, ale ta opcja była wcześniej, to nie było włączane "ot tak dla szpanu", przynajmniej przeze mnie. Jak mogę sprawdzić czy rzeczywiście mam instalację? Od razu po zakupie auta wymieniałem opony (miałem zimówki), przy wymianie dostałem klasyczne wentyle, poprzednie również były standardowe, bez elektroniki. PO zmianie softu na polski i przejechaniu ok 50km wyskoczył mi błąd ciśnienia, i faktycznie w jednym z kół brakowało blisko 0,5atm, potem zresetowałem komunikat, zapytał czy mimo tego że wartości są nie poprawne to chce je zapamiętać - potwierdziłem. W załączniku zdjęcia z opcji (także z zielonego menu). Rozumiem, że gdybym rzeczywiście miał instalację, to musiałbym dokupić czujniki (4F0 907 275D) a następnie zakodować je w aucie? W moim poprzednim aucie też miałem czujniki, ale tam gdy tylko czujnik był poza zasięgiem (np podczas wymiany opon) to od razu rzucał sygnałami na ekranie.
Jak mogę potwierdzić że faktycznie mam instalacje?
Jorgos, w autach po lifcie nie ma juz czujnikow wiec nie masz zadnej instalacji. Wartosc cisnienia obliczana jest z czujnika abs. Jak masz za duzo albo za malo powietrza to kolo kreci sie z inna predkoscia. I to rozpoznaje system