Witam.
Orientuje się może ktoś czy te reflektory da się spolerować czy osad znajduje się wewnątrz?
Znalazłem poradniki jak je wypolerować, ale nie wiem czy to jest od środka czy na zewnątrz.
[ Dodano: 2016-07-15, 13:58 ]
Chodzi o te lampy
http://ifotos.pl/z/appqxew
http://ifotos.pl/z/appqxes
http://ifotos.pl/z/appqxea
Reflektory Audi A6 C5
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzyszyof
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 FSI 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Re: Reflektory Audi A6 C5
Witam! Raczej od zewnątrz. Moje polerowałem i pomogło. Polecam polerkę mechaniczną, moim zdaniem ręcznie to nie jest wykonalne. Pozdrawiam.
Fan AUDI!!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Uwierz mi polerka da efekt krótkotrwały. Sam miałem matowe klosze. Na początek wymieniłem odbłyśniki bo już były mocno wypalone a później malowanie kloszy u znajomego lakiernika. Teraz dopiero efekt jest taki jak być powinien. Nie żałuj paru groszy i daj do pomalowania klosze. One oryginalnie są pomalowanie klarem i jak on już zejdzie to polerka pomoże tylko na chwilę i będzie tak samo. U mnie teraz xenon to naprawdę xenon:)
Kierowca ciężarówki jest jak pies!Śpi w budzie, je w budzie i szczy na koło:)
A6 C5 97' 2.8 ALG - i wróciło do mnie
A6 C5 02' 4.2 ASG - sprzedane
Audi A6 C7 3.0 TDI CRTF - na stanie

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Silnik: 4.0 V8 560KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Przem@S rozumiem Cię. Można próbować samemu polerować ale nie wszystkie lampy się do tego nadają. Moje już takie były że trzeba było je reanimować w inny sposób. Nie dość że nie świeciły to jeszcze nie miały na sobie klaru. Dużo postów przeczytałem zanim zabrałem się za swoje lampy i wcale nie żałuję że je pomalowałem klarem. Teraz wiem że mam je na lata:) A mimo wszystko polerka to tylko zaleczanie problemu i nic więcej:)
Kierowca ciężarówki jest jak pies!Śpi w budzie, je w budzie i szczy na koło:)

- teiwaz
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Darek
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Po polerce należy na pewno zabezpieczyć spolerowaną powierzchnię może być to gzox lub podobny specyfik z tym że wg specyfikacji takie powłoki wytrzymują max 12 miesięcy i trzeba nakładać ponownie. Porządny klar dobrze położony wytrzyma znacznie więcej, ja u siebie robiłem APP 2K HS Acryl Klarlack Spezial i efekt jest świetny. Bardzo ważne żeby klar zawierał filtr UV bo bez tego nawet pod klarem reflektory będą żółknąć.
Ręcznie to się zajeździsz. Kup sobie papier wodny 800,1500,2000 i szlifuj ręcznie w takiej kolejności. Następnie pasta polerska. Na koniec zabezpiecz je środkiem do lamp. Ja użyłem MEGUIARS HEADLIGHT PROTECTANT. Butelka starczy ci na kilka lat.
Moje lampy były w gorszym stanie i wyprowadziałęm je na ideał. Robiłem w grudniu i do dzisiaj nie pożółkły.
Jednak jak wspomniałem wcześniej najlepiej jak pastą będziesz polerował maszyną.
Poszukaj czy w twojej okolicy ne ma zakłady który tym się zajmuje albo lakiernika. A następnie kup sobie jakiś protectant i nałóż na lampę.
Moje lampy były w gorszym stanie i wyprowadziałęm je na ideał. Robiłem w grudniu i do dzisiaj nie pożółkły.
Jednak jak wspomniałem wcześniej najlepiej jak pastą będziesz polerował maszyną.
Poszukaj czy w twojej okolicy ne ma zakłady który tym się zajmuje albo lakiernika. A następnie kup sobie jakiś protectant i nałóż na lampę.