Buczenie "nowej" pompy wspomagania
-
- Forum Audi A6 / A7
Buczenie "nowej" pompy wspomagania
Witam
tak wiem, temat wałkowany sto razy. Jakies 2 miesiące temu wymieniłem pompę wspomagania, zmieniłem płyn na zielony, układ został przepłukany, cały zbiorniczek przeczyszczony wraz z sitkiem. Po wymianie było dobrze moze 2-3 tyg i znowu się zaczeło. Płyn w zbiorniczku nie gotuje się, nie pieni, nie ubywa. Wygląda jak by wszystko było w porządku. Na wolnych obrotach jak się kręci kierownicą to pompa bardzo buczy, a podczas dodawania gazu słychać nie duże obciążenie. Strasznie denerwujące takie buczenie zwłaszcza na parkingu.
Pozdrawiam
tak wiem, temat wałkowany sto razy. Jakies 2 miesiące temu wymieniłem pompę wspomagania, zmieniłem płyn na zielony, układ został przepłukany, cały zbiorniczek przeczyszczony wraz z sitkiem. Po wymianie było dobrze moze 2-3 tyg i znowu się zaczeło. Płyn w zbiorniczku nie gotuje się, nie pieni, nie ubywa. Wygląda jak by wszystko było w porządku. Na wolnych obrotach jak się kręci kierownicą to pompa bardzo buczy, a podczas dodawania gazu słychać nie duże obciążenie. Strasznie denerwujące takie buczenie zwłaszcza na parkingu.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Olej
To jaki kupić olej mineralny do wspomagania, opinie różne i tematy też, co sądzisz?
No płyn do wspomagania obecnie najpewniejszy i wcale nie taki drogi ma ASO wielu wielu ludziom w audicach własnie po zastosowaniu ucichło wspomaganie.
Zamiennik kiedys tam febi jakos dawal rade potem widac już nie stąd rozliczne problemy ktore potrafia zniknac tylko po zmianie na ori. Oczywiście pompa ryzowa to nie jest brana pod uwage z wiadomego powodu![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
Zamiennik kiedys tam febi jakos dawal rade potem widac już nie stąd rozliczne problemy ktore potrafia zniknac tylko po zmianie na ori. Oczywiście pompa ryzowa to nie jest brana pod uwage z wiadomego powodu
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)