Jeśli by były takie dekodery w każdym liczniku to wymiana wyświetlacza była by bezproblemowa i każdy mógłby ją sobie sam wymienić bez specjalistycznego sprzętu :D
Moje pytanie czy jest możliwość dokupienia gdzieś po prostu wyświetlacza z samą taśmą ?
Ktokolwiek widział ktokolwiek wie
Ja widziałem jeden ale od Passata b7 i to jest wyświetlacz LCD :D
Mi będzie potrzebny wyświetlacz z podobną taśmą
Zdjęcie tego wyświetlacza :
Fabrycznie to wygląda tak , zdjęcie mojego autorstwa, to nowy fis po wymianie , driver T1560TOB jest na taśmie w jednym chipie
Pod fisem jest plastikowa Biała podstawka i ramką metalowa trzymająca fisa , od liczników z 2002/2003 podstawka jest ciut inna i nie ma już ramki tylko małe zatrzaski. Podobno zrezygnowali z tej ramki po powodowała ucisk i uszkodzenia taśmy. Dlatego po założeniu nowego wyświetlacza wyciąłem ten kawałek.
A chiński Fis , driver to układ na taśmie
[ Dodano: 2016-07-14, 08:26 ]
Proponuję Tobie spisać jaki tam chip drivera jest na tej płytce może po tym się coś znajdzie...
[ Dodano: 2016-07-14, 09:04 ]
Popraw profil jeszcze bo silnik AAH to był w A6 C4 i A4 B5 i starszych ( silnik 24V , 174KM )
Takie taśmy na wcisk są też w licznikach Boscha w A4 B6 , i one sa wtedy tez jednokolorowe , może to jest trop.
Ja zaryzykuje i kupie zaraz wyświetlacz od Audi a4 b6
Patrzyłem że ma tyle samo pinów taśma od niego co ja mam pinów w tej wsuwce
Więc może coś było przerabiane pod taki wyświetlacz a jeśli to nie będzie to, to po prostu będę szukał dalej albo udam się do jakiegoś serwisu
szukaj liczników całych a4 b6 z anglika bedą najtansze niestety te ekrany tak jak w naszych licznikach z czasem się wypalają i jak jest ciepło nic na nim nie widać
Ja bym nie kombinował i poszukał drugich zegarów i założył nowy wyświetlacz i spokój
Faktycznie całe zegary są tańsze niż używany wyświetlacz
Już bym wydał więcej :D Dzięki
Zaryzykuje z tymi zegarami, jeśli to nie będzie to pewnie zrobię tak jak mówisz
[ Dodano: 2016-07-25, 21:11 ]
Przyszły zegary od Audi a4 b6 i niestety okazało się że to nie jest to
Czy ktoś ma może jeszcze jakiś pomysł? Widział coś takiego? Bądź może ma dostęp do takich wyświetlaczy :D
Bardzo proszę o pomoc i przepraszam że pisze post pod postem