A6 c5 Avant BI_Turbo by Aeternus! Granatowa trumna :)
- Aeternus
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2001
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Żywiec, nie jest to trudne. Robiłem to trochę na czuja bo nikt wtedy tego nie próbował u nas w PL ale w USA podpatrzyłem kilka tematów od fanów muscle carów i się udało coś wydziergać 
Przy okazji parę dodatków
Ktoś ostatnio pokazał na facebooku osłonę na zbiorniki spryskiwaczy i wspomagania w okazyjnej cenie, tak więc nabyłem od razu. Muszę jeszcze pokombinować i upchnąć gdzieś indziej elementy gazowni by ładnie osłona się wpasowała na swoje miejsce. Teraz pytanie na jaki kolor prze lakierować ten Aerogrf bo mi wsią zalatuje :P Czarny czy pod kolor karoserii jak Y pipe? Chyba się skłaniam bardziej ku czerni.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Kolejny detal. Dekielki do felg. 2 które miałem były zmęczone tak więc 4 nowe zawitały na koła
![Obrazek]()
I ostatnia rzecz zrobiona z sentymentu do poprzednich aut. Parę naklejek :D Najlepsza jest pierwsza i już kilka osób na światłach foty strzelało :D
[ Dodano: 2016-06-03, 19:45 ]
Kolejne małe prace. Wszystkie kratki i grile potraktowane matowym Plasti Lakiem
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()

Przy okazji parę dodatków

Ktoś ostatnio pokazał na facebooku osłonę na zbiorniki spryskiwaczy i wspomagania w okazyjnej cenie, tak więc nabyłem od razu. Muszę jeszcze pokombinować i upchnąć gdzieś indziej elementy gazowni by ładnie osłona się wpasowała na swoje miejsce. Teraz pytanie na jaki kolor prze lakierować ten Aerogrf bo mi wsią zalatuje :P Czarny czy pod kolor karoserii jak Y pipe? Chyba się skłaniam bardziej ku czerni.
Kolejny detal. Dekielki do felg. 2 które miałem były zmęczone tak więc 4 nowe zawitały na koła

I ostatnia rzecz zrobiona z sentymentu do poprzednich aut. Parę naklejek :D Najlepsza jest pierwsza i już kilka osób na światłach foty strzelało :D
[ Dodano: 2016-06-03, 19:45 ]
Kolejne małe prace. Wszystkie kratki i grile potraktowane matowym Plasti Lakiem
- Aeternus
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
xkali1984, nie mam dodatkowej osłony. Ale nic nie szkodzi bo do V8 nie pasuje. Do 8-ki jest dłuższa i szersza osłona.
[ Dodano: 2016-07-06, 21:55 ]
Michal_ST, mają homologację na zenony i świecą ładnie. Ale osobiście ringi mi nie podchodzą. Brak kasy na porządne lampki a skoro te świecą ok to nie wydawałem na to kasy. Ale to się niebawem zmieni
[ Dodano: 2016-07-06, 21:55 ]
Michal_ST, mają homologację na zenony i świecą ładnie. Ale osobiście ringi mi nie podchodzą. Brak kasy na porządne lampki a skoro te świecą ok to nie wydawałem na to kasy. Ale to się niebawem zmieni

- Aeternus
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Apophis, powiemntak... Z et bylo kombinacji sporo. Niestety ale dystans z centrowaniem 18mm odpadl bo obcieralo strasznie o blotnik z przodu. Potem dystans 13 i dalej lipa. Dystans 10mm bez centrowania... Masakryczne bicie kol. Ale 8mm jest idealnie bo lapie pierscien od piasty i nic nie obciera na hopkach. Przy ostrym skrecie lekko poskrobie opone ale jest do przezycia
Z tylem bylo lepiej bo starczylo tylko 5mm dystansu by kolo sie krecilo. Przy okazji jest idealnie rowno z nadkolem i quattro mimo roznic na felgach daje rade
Tak wiec i ja sie ciesze z efektu i tego ze Komus sie podoba
Chetnie bym zaaplikowal gwint i zszedl ze 2 cm nizej ale kasy brak...