Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Huczenie pod maską... pompa?

Układ kierowniczy
ODPOWIEDZ
sahuga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Huczenie pod maską... pompa?

Post autor: sahuga » 02 lip 2016, 17:26

Witam zacni znachorzy :)
Oststnio na moje audi zstąpiło jakieś fatum i co chwilę dzieje się coś złego ;/ Na razie nie mam czasu podjechać do mechanika więc piszę tutaj. Kilka dni temu z pod maski zacząłem słyszeć niepokojące huczenie,brzmi ono jak siadająca pompa od wspomagania ( w audi b3 mi tak huczało), ale przy skręcaniu kołami dzwięk sie nie nasila więc zastanawiam się czy to na pewno wspomaganie... Zauważyłem też że w wiatraku brakuje mi 2 skrzydełek i obudowa wisco jest lekko ukruszona,czy to może być przyczyną huczenia? A może to początek końca pompy wody? Mechanikiem nie jestem więc proszę o porade cóż to może być i jak to ewentualnie sprawdzić...

Gość.

Post autor: Gość. » 02 lip 2016, 18:47

Wiatrak bez łopat nie ma wyważenia a jakies ukruszone visco jak najbardziej może hałasować. Zwal pasek osprzetu odpal i posłuchaj. bedzie cicho to zgaś i szukaj w osprzecie co hałasuje

sahuga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sahuga » 02 lip 2016, 19:24

Ok,ale jeśli zdejmę ten pasek (chociaż jeszcze nie wiem jak :D ) to odetne też wspomaganie i nadal nie będę wiedział czy to wisco czy pompa ;/

Gość.

Post autor: Gość. » 02 lip 2016, 19:27

Ale bedziesz mogł pokręcić sobie recznie i bedzie wtedy słychac wywalone łozysko,viskoze.

sahuga
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sahuga » 02 lip 2016, 19:31

Skoro tak mówisz... Może jutro znajdę chwilę żeby zrobić tak jak radzisz i zobaczymy :)

Gość.

Post autor: Gość. » 02 lip 2016, 19:33

Jest to najprostsza metoda,kolejna jak sobie nie poradzisz to bedzie wymienianie na chybił trafił :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja