Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

TYLNE ZAWIESZENIE

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
JAREK1990
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

TYLNE ZAWIESZENIE

Post autor: JAREK1990 » 01 lip 2016, 19:01

Witam.
Zamierzam wymienic kolejno wszystkie tulejki tylnego zawieszenia w Audi A6 C5 2.8 Quattro. Wszystkie są już mniej lub bardziej zużyte. Dostępność tych części jest problematyczna (przynajmniej w moim obszarze)
Czy zna ktoś jakieś strony internetowe gdzie bez większego problemu dostanę te tulejki? Jak to wygląda cenowo?

marcin85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: marcin85 » 01 lip 2016, 19:49

intercars jak masz dobre znizki 4cars z lodzi maja spoko ceny iparts tez ok lub szukac normalnie po allegro

fan_quattro
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fan_quattro » 03 lip 2016, 21:36

Kolego w sklepie internetowym AUTOWANDA (mają też 2 stacjonarne w Krakowie) kupisz tulejki zwrotnicy firmy FEBI: http://autowanda.pl/?page=catalog/produ ... t=0&sort=1, albo górnego wahacza: http://autowanda.pl/?page=catalog/produ ... t=0&sort=1
Generalnie sklep polecam i śmiało można tam kupować, ceny mają całkiem przystępne.
Ja do swojego miałem je kupić, ale znalazłem na allegroszu Lemfordera (jakiś sklep moto z Łukowa- poszukaj może jeszcze ma- też płaciłem 45 zł/szt).
Co do tulejek wahaczy, to oprócz chyba przedniej tulejki dolnego wahacza i i tulejek drążka prowadzącego to wszystko idzie kupić. Albo FEBI albo LEM, a te o których pisałem że niedostępne to tylko zamiennik TEDGUM albo poliuretan np. STRONGFLEX lub DEUTER

A! Jeśli już chcesz robić taki remont, to myślę że warto pomyśleć nad wymianą całych sanek tylnych na aluminiowe z S6. Ja tak zrobiłem (przy okazji wymiana hamulców na 269 z S6, springi z S6 i stabilizator z RS6). Sanki pasują plug& play, wahacze i reszta tak samo. Jedyna różnica to to, że są aluminiowe a więc nie korodują i są duuużo lżejsze, a więc dupa idzie do góry (zwł. jeśli jest LPG). Jak znajdę chwilę czasu to wrzucę fotostory z wymiany u mnie. Generalnie bardzo polecam:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl