Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Alarm

Elektryka
ODPOWIEDZ
mucek23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Alarm

Post autor: mucek23 » 17 kwie 2016, 20:00

Witam wszystkich chcących mi pomóc. Moim problemem jest włączanie się alarmu samoczynnie. Kupiłem kabelek by sprawdzić jakie są błędy, ponieważ podejrzewałem że przecieka mi blenda na tylnej klapie, ale tu niespodzianka... Po wcześniejszym skasowaniu kliku błędów przez jakiś czas była cisza. Uruchomił się alarm odczytałem błędy i: 01370
Obrazek i co dalej robić wymieniać czujniki, można je jakoś sprawdzić? Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

[ Dodano: 2016-04-17, 20:00 ]
Zauważyłem że alarm załącza się w deszczowe dni. Dodam że lampki w kabinie wszystkie działają tak jak należy. Pomocy!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mucek23

Awatar użytkownika
xoslox
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Kamil
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 AGA 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: xoslox » 18 kwie 2016, 12:19

Woda się nie leje do modułu komfortu ?

mucek23
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mucek23 » 18 kwie 2016, 13:53

Dokładnie nie znam jego lokalizacji. Piszą że jest pod nogami kierowcy, wycieraczka jest gumowa z jednej i drugiej strony, wykładzina też sucha. Jakim sposobem mogła by tam zaciekać woda? Jeśli się mylę to proszę o dokładną lokalizacje tego modułu? Czy awaria samych czujników ruchu jest możliwa? Pozdrawiam
mucek23

krs2919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krzysztof
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: krs2919 » 29 cze 2016, 12:20

Podłączę się pod temat, od niedawna u mnie jest to samo, syrenka wyzwala się samoczynnie, jedynym błędem który zapisuje to :01370, załączenie alarmu przez monitorowanie wnętrza, gdy wchodzę w monitorowanie i odczytuję to brak błędów....rozwieję wszelkie wątpliwości z czujnikami drzwi, bo wszystkie są OK, (świeżo robione), łącznie z klapą bagażnika, poza tym wszystkie oświetlenia drzwi i przestrzeni nóg łącznie z FISEm to potwierdzają. ...jedyne wątpliwości mogę mieć do czujnika w przedniej masce, bo otwarcie jej nie pokazuje na liczniku, ale jest sprawny czujnik, bo jak zamknę autko na otwartej masce, to nie załączy się alarm (sygnał syrenki na zamknięcie), ale kliknie dopiero po zamknięciu maski;
1. Czy przyczyną może być słaby akumulator? pytam, bo ostatnio wyły mi w nocy, więc szybko klema w dół a na drugi dzień ładowałem aku, po podłączeniu przestało wyć i tak ok. 1 tyg. jak znów zaczęła.
2. Czy przyczyną może być nagrzanie samochodu? (czytałem że te moduły tak mają, że jak się nagrzeją i temperatura już opada, to załączają syrenkę)
3. Na pewno przyczyną będzie kiedyś syrenka, z wylewającymi bateriami...ale u kolegi, gdy tak się działo, to był błąd związany z komunikacją syrenki. Pomogła wymiana bateryjek...więc myślę, że to nie to
Sprawdzałem już moduł komfortu, jest suchy i czysty, do niczego nie można się przyczepić (wyciągałem rozpinałem, rozbierałem )...koledzy ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? a najlepiej pewniaka, co to może być?

[ Dodano: 2016-06-29, 12:20 ]
Koledzy nikt nie rozkminił jeszcze tego popularnego tematu? kogo nie pytam, to też mu się załącza syrenka, ale nikt się tym do końca nie zajął.... <zalamka>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja