[a6 c5]składanie lusterek
Trochę odświeżę temat. Też myślę nad wymianą lusterek na składane (moje są niestety w kiepskim stanie, więc i tak są do wymiany, więc dlaczego nie wymienić na składane elektrycznie i fotochromy?). Rozwiązał ktoś problem? Może macie jakieś schematy? Czy nowe lustra będą działać po wpięciu w starą kostkę? Czy trzeba ciągnąć dodatkowe zasilanie?
A6 quattro S-Line 2,5 TDI AKN 1999r
A6 C6 Allroad 3.0 TDI ASB 2008r
A6 C6 Allroad 3.0 TDI ASB 2008r
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam ... jakiś miesiąc temu założyłem składane lusterka w mojej a6-tce ...
Podejścia są dwa:
1) założenie gotowego przekaźnika 361 oraz zabawa z kabelkami np http://img716.imageshack.us/img716/5308 ... ekazni.jpg
2) stworzenie własnej elektroniki sterującej lusterkami - tą ścieżkę wybrałem z uwagi na dołożenie oświetlenia comming/leaving home.
W jednym i drugim przypadku pracy troszkę jest, ale jest to do zrobienia.
KOSZT:
1) 2x lusterko składane - w zależności od szczęścia od 100 do 300 zł za sztukę (ja razem zapłaciłem 300)
2) 2x przkeźnik 361 - coś koło 80zł za 2 sztuki w serwisie aukcyjnym
lub własna elektronika - w zależności od funkcji i możliwości trawienia płytek metodą chałupniczą ale też coś koło 80zł za 2 sztuki
3) troszkę przewodów - mniej niż 100zł
4) przeróbka regulatora lusterek z wersji nie składanej na składaną - zeszlifowanie blokady zainstalowanej wewnątrz regulatora
5) kilka litrów piwa - 100zł
6) kilka solidnych godzin pracy
Widok min zazdrosnych kolegów - BEZCENNE
Podejścia są dwa:
1) założenie gotowego przekaźnika 361 oraz zabawa z kabelkami np http://img716.imageshack.us/img716/5308 ... ekazni.jpg
2) stworzenie własnej elektroniki sterującej lusterkami - tą ścieżkę wybrałem z uwagi na dołożenie oświetlenia comming/leaving home.
W jednym i drugim przypadku pracy troszkę jest, ale jest to do zrobienia.
KOSZT:
1) 2x lusterko składane - w zależności od szczęścia od 100 do 300 zł za sztukę (ja razem zapłaciłem 300)
2) 2x przkeźnik 361 - coś koło 80zł za 2 sztuki w serwisie aukcyjnym
lub własna elektronika - w zależności od funkcji i możliwości trawienia płytek metodą chałupniczą ale też coś koło 80zł za 2 sztuki
3) troszkę przewodów - mniej niż 100zł
4) przeróbka regulatora lusterek z wersji nie składanej na składaną - zeszlifowanie blokady zainstalowanej wewnątrz regulatora
5) kilka litrów piwa - 100zł
6) kilka solidnych godzin pracy
Widok min zazdrosnych kolegów - BEZCENNE