Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

S6 [C5] Czarny rodzinny avancik

Prezentacja w/w aut.
Awatar użytkownika
IreK_PV808
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Irek
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: IreK_PV808 » 14 cze 2016, 23:38

haaaalooo gościu pokazuj co tam Ci przyszło ostatnio <lol>
Jak mogę to pomogę. :) Gadżety Audi A6
exhaust byGTPerformance -->>
----
FB - https://www.facebook.com/a6klub

etrone
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: etrone » 17 cze 2016, 23:46

Chodzi o ten mandat z fotoradaru ?? <rotfl>
Nie ma sie czym chwalic <figielek>

Zrobie na dniach ta termoizolacje to cykne fotki, narazie dochodze kilku rzeczy jak te opadajace obroty zaraz po odpaleniu przez sekunde - przy okazji u ciebie jak z tym sprawa ? Bo wtedy na bp jakbym Ci wykrakal, az mi sie glupio zrobilo <uoee>

No a z tym elmem troche pojezdzilem i poza temp w dolocie itd troche obczajalem ile przeplywka zmierzyla powietrza no i 257g to tak najczesciej pokazuje jako gorny wynik z tym ze w okolicy 150km/h wyskakuje przez chwile 272g i teraz niewiem czy mam to traktowac serio bo podobno 272 / 0.8 = moc silnika w KM a to by wychodzilo 340 <okok> no i nie wiem czy to poprostu komputer tyle zadaje zeby silnik "mogl" rozwinac zalozone 340KM czy faktycznie moj ank trzyma serie.

W kazdym badz razie 257 / 0.8 = 321 - nawet jesli taka moca dysponuje auto to jestem zadowolony i jednak nie bede tych cewek wymienial... narazie <milczek>

Czas 0-100 zrobilem 6,8 sek wg racelogera tylko tak jak Ci mowilem nie wiem dokladnie jak ruszyc zeby bylo najefektywniej wiec puszczam hamulec i dopiero wciskam gaz ta sama noga no a po puszczeniu hamulca auto cos tam sie zaczyna juz toczyc wiec pomiar sie rozpoczyna.
Mozna bylo by popracowac nad ruszaniem ale nie sa mi potrzebne te cyferki do niczego a dokonalem pomiarow z ciekawosci czy daleko mam do serii itd koniec koncow nic wiecej nie szukam jedynie oddziele filtr powietrza od reszty silnika jakims ekranem no a do kilku dni dodatkowo naloze na obudowie filtra te maty + owine wszystkie rury tasmami zeby sie nie dusil w gorace dni silnik bo pojezdze po miescie w korkach przez 1-2h wypadam na obwodnice a tam niema czym jechac <glupek>

Pozdrawiam <okok>

Awatar użytkownika
Kamilson100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Paliwo: Diesel

Post autor: Kamilson100 » 19 cze 2016, 11:49

etrone pisze:Zrobie na dniach ta termoizolacje to cykne fotki, narazie dochodze kilku rzeczy jak te opadajace obroty zaraz po odpaleniu przez sekunde - przy okazji u ciebie jak z tym sprawa ? Bo wtedy na bp jakbym Ci wykrakal, az mi sie glupio zrobilo
Też miałem ten spadek obrotów po odpaleniu, w sportmile ustawili mi rozrząd od nowa bo okazało się że ktoś to źle wcześniej zrobił i po problemie.. Sprawdź u siebie
etrone pisze:jedynie oddziele filtr powietrza od reszty silnika jakims ekranem no a do kilku dni dodatkowo naloze na obudowie filtra te maty + owine wszystkie rury tasmami zeby sie nie dusil w gorace dni silnik bo pojezdze po miescie w korkach przez 1-2h wypadam na obwodnice a tam niema czym jechac
Podrzucaj fotki na bieżąco bo jestem ciekawy jak wyjdzie, też chyba to zrobię u siebie.

etrone
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: etrone » 19 cze 2016, 14:09

wlasnie jakis czas temu sprawdzalem i w vagu mialem kat ustawiony -6 i -6 niby sie miesci spokojnie w marginesie. Ale jak sie wkurze to podjade na ogledziny tych fazatorow slizgow i tego rozrzadu. Do wymiany rozrzadu mam jeszcze 30kkm wiec z drugiej strony rozsadek kaze mi poczekac jeszcze te kilka miesiacy - bo juz zrobilem ponad 8kkm wiec jak zrobie jeszcze z 20k to bedzie mozna zrzucac caly przod i robic kompleksowo przy silniku.

No powiem Ci ze u sida zakupilem te maty i tasmy termoizolacyjne i niema tragedii cenowo - tylko dzialac bo sprawdzalem temp w dolocie w deszczowy dzien i 15st na zewnatrz to po chwili w korku w dolocie bylo 67 st - jeszcze nie sprawdzalem w upalny dzien na miescie ale pewnie tragedia bo po krotkiej jezdzie obudowy filtra ciezko sie dotknac. Jeszcze szukam jakiegos ekranu miedzy silnikiem a filtrem. Pewnie zaadaptuje z innego auta to tez wyjdzie grosze.

Awatar użytkownika
IreK_PV808
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Irek
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: IreK_PV808 » 19 cze 2016, 18:41

To jak te maty tak działają to nie mam wyjścia też będę musiał to zamówić <lol> i na montaż do Ciebie zapisać się hahah <radocha>

a co do wyniku 340KM z przeliczania to chyba jednak najlepiej na hamownie wybrać się <mysli> i będzie po temacie. Może byśmy we dwóch śmignęli bo chciałbym zmierzyć przed zdobieniem wydechu i po.

Skąd masz RL ?? Dało by się to jakoś do mnie wrzucić?? <mysli> <lol>
Jak mogę to pomogę. :) Gadżety Audi A6
exhaust byGTPerformance -->>
----
FB - https://www.facebook.com/a6klub

Awatar użytkownika
Kamilson100
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 ASN 220KM
Paliwo: Diesel

Post autor: Kamilson100 » 20 cze 2016, 22:25

Jak masz to podrzuć zdjęcie jak ta izolacja u Ciebie wygląda pod maską.

PS.
To ja z wami się umawiam na montaż mat i hamownię, zrobimy mały zlocik <lol>

marcin85
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Silnik: 3.0T CREH 340KM
Skrzynia: Automat