[ANK 4.2 340 KM] Ciężko odpala jak jest rozgrzany silnik
[ANK 4.2 340 KM] Ciężko odpala jak jest rozgrzany silnik
Mam taki problem od pewnego czasu samochód jak jest nie rozgrzany odpala od razu jak juz temperatura dojdzie do 90stopni i chwile postoi to trzeba długo krecic żeby zaskoczył . W czym może być to problem móż macie jakieś pomysł błędów żadnych nie ma . Wygląda jak by zapowietrzal się układ albo jakiś zawor nie puszczal paliwa z góry dzięki za pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AJL 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
wątpię by to były wtryski chyba żę gazowe
za to zjawisko w 2.8 odpowiedzialny jest podciśnieniowy reg ciś paliwa zamontowany na magistrali paliwowej -listwa wtryskowa
puszcza membrana i paliwo przewodem podciśnienia sączy się do kolektora zalewająć silnik
czy występuje w 4.2 nie wiem ale na pewno tak
sprawdzić to uszkodzenie jest łatwo po zgaszeniu odczekać 5-10 min i zdjąć wężyk z regulatora - nie ma prawa tam być ani kropli benz lub nawe jej zapachu
za to zjawisko w 2.8 odpowiedzialny jest podciśnieniowy reg ciś paliwa zamontowany na magistrali paliwowej -listwa wtryskowa
puszcza membrana i paliwo przewodem podciśnienia sączy się do kolektora zalewająć silnik
sprawdzić to uszkodzenie jest łatwo po zgaszeniu odczekać 5-10 min i zdjąć wężyk z regulatora - nie ma prawa tam być ani kropli benz lub nawe jej zapachu
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.8 ALG 193KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Niestety - wymieniałem i nic nie pomogło. To musi być coś jeszcze.enduro7 pisze:wątpię by to były wtryski chyba żę gazowe