Gruba moindernizacja a6c5 na a6c7 tuning
Gruba moindernizacja a6c5 na a6c7 tuning
Witam. OD kad stałem sie posiadaczem audi a6c5 zawsze marzyło mi sie c7 ale jest to nie osiągalny temat na ta chwile wiec postanowiłem ze je zbuduje. Na początku dodam iz zajmuje sie blacharka i lakierka. Budowałem już nieosiągalne rzeczy, dorabianie części to nie problem czy to z blachy czy z laminatu.
przód to idealna kopia c7 by była. do szczęścia trzeba mi zderzak, lampy i maske bo reszte zmodernizuje tak aby wszystko sie otwierało i zamykało . Zobacze czy dam rade ogarnąć to na pasie c5 ale sadze ze tak bo go przerobie i będzie ok. co do tylu to będzie ciężki temat gdyz linia znacznie jest inna ale w ostateczności wstawi sie lampy z c7 na cwiartce c6 czy a5 do przemyślenia . Nie byłby to ulep na piance tylko normalnie spawanie itp.
Pomysł szalony ale juz taki jestem ze lubie wyzwania . Moze ktos przerabiał taki temat ? kalkulował koszta itp.? robota jest cąła moja wiec koszta materialów tylko + czesci.
całosc nie Jest prosta do wykonania ale ejstem pewny ze sie da to zrobic aby wyszła wrecz idealna kopia fury z lekkim tuningiem jaka jest a6c7 :D
przód to idealna kopia c7 by była. do szczęścia trzeba mi zderzak, lampy i maske bo reszte zmodernizuje tak aby wszystko sie otwierało i zamykało . Zobacze czy dam rade ogarnąć to na pasie c5 ale sadze ze tak bo go przerobie i będzie ok. co do tylu to będzie ciężki temat gdyz linia znacznie jest inna ale w ostateczności wstawi sie lampy z c7 na cwiartce c6 czy a5 do przemyślenia . Nie byłby to ulep na piance tylko normalnie spawanie itp.
Pomysł szalony ale juz taki jestem ze lubie wyzwania . Moze ktos przerabiał taki temat ? kalkulował koszta itp.? robota jest cąła moja wiec koszta materialów tylko + czesci.
całosc nie Jest prosta do wykonania ale ejstem pewny ze sie da to zrobic aby wyszła wrecz idealna kopia fury z lekkim tuningiem jaka jest a6c7 :D
Przeróbki - rzeźby to JA 

Nie ma co przepraszać, szanuje kazde zdanie
Dla mnie ulep to kiedpsko pskładane auto do qp a tego typu rodzaj przeróbki/tuningu to raczej sztuka. Ulepa zrobic latwo ale dobrze wykonana metamorfoza zadziwia nie jednego. Przekonalem sie ostatnio na poprzednim projekcie, hejty itp . bez przerwy a po skonczeniu kopary opadały. Załoze sie ze 90% moze nawet wiecej społeczeństwa nie odrozni mojej pracy od ori budy. Jak dobrze sie przyjrzycie wzór szyb c5 jest niemalze identyczny jak c7 .
Wiadomo srodek by troszke kulal ale czego sie nie robi dla marzeń
zalezy mi na wizualnym wygladzie 

Wiadomo srodek by troszke kulal ale czego sie nie robi dla marzeń

Przeróbki - rzeźby to JA 

A co tu rozumiec, chce isc z postepem czasu, miałem juz oem, klasyka, sporta itp. teraz czas na swierze auto. Najchetniej bym kupił gotowe c7 ale nie mam tyle forsy a nawet jak bym miał i tak bym nie dał. chce taka zwykła c5 po lifcie przebudować tak jak jeszcze nikt nie zrobił, przetrzeć nowy szlak choc widziąłem ze zagranica juz co nieco w te tematy robili . sugestie mile widziane, co byscie widzieli . projekt predzej czy pozniej i tak powstanie ale z tym sie nie pali, kompletowanie fantow troche zejdzie i znalezc na to czas tez bedzie ciezkobendzji pisze:ok robisz to dla siebie , ja nie rozumiem takich przeróbek - pójdź w OEM , rs6 look albo coś

Przeróbki - rzeźby to JA 

-
- Forum Audi A6 / A7
MISQ, jeśli to nie tajemnica to wklej tu jakieś fotki Twojego poprzedniego projektu. Może się przekonamy do Twojego pomysłu. Póki co ja też jestem zdania że C5 to C5 a jak chcesz C7 to trzeba wyłożyć odpowiednią kase i kupić C7. Ale tak jak pisze wcześniej pokaż fotki tego co już "zmajstowałeś" i może akurat wszystkim szczęki opadną jak pokażesz pełną profeske. Pozdrawiam
nie omieszkam ale na spokojnie, jestem tu nowy "nie lubiany " nie zrazaja mnie hejty swoje i tak zrobie, ten typ tak ma
na razie zainwestowałem w kompa full opcji zeby audi ogarnac technicznie perfekt bo kilka niedoskonałosci jest a pozniej ..... wiadomo
[ Dodano: 2016-05-30, 20:42 ]
sorki z apost pod postem ale trafił sie filmik i taki szpeniu jak ja :P

[ Dodano: 2016-05-30, 20:42 ]
sorki z apost pod postem ale trafił sie filmik i taki szpeniu jak ja :P
Przeróbki - rzeźby to JA 

Wiadomo, po ogladnieciu tego filmu mam mieszane uczucia ale gosc zrobił to inaczej niz ja myslalem
oczywiscie temat przemysle 10x na spokojnie bo co s z tym zrobie, jedyna blokada to ze audi jest na 1 ośke i pewnie pojdzie na sell i poszukam 4x4 bo obecnie jezdze cupra 2,8 4x4 i jednak naped zamiata 

Przeróbki - rzeźby to JA