Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AUK 3.2 256 KM] A6 C6 3.2 FSI, problem nierówna praca

Silniki benzynowe
Kochas123
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Kochas123 » 24 paź 2012, 19:54

Koledzy, umówiłem sie na wymiane oleju w skrzyni i mam nadzieje, że to wszystko wyjaśni, aczkolwiek przypomniało mi się jeszcze jedno: Dwa razy mi się zdarzyło, że w korku na D auto mi poprostu zgasło :/

[ Dodano: 2012-11-03, 18:07 ]
* Witam koledzy ponownie, wymiana oleju nie przyniosła oczekiwanego skutku, skrzynia wstanie idealnym, czysta i wgl wszystko super pracuje, jednakże silnik nadal ma objawy jakie opisywałem wcześniej jestem bezsilny gdyż pojawiają się one okresowo i na Vagu nic nie wychwytuje :/
:)

Oktan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Oktan » 06 kwie 2016, 21:11

Odświeżam

Czy ktoś się z tym uporał?

U mnie jest to samo, tylko że w manualu.
I na pewno to nie wina rozrządu, wymieniałem cały kompletny pół roku temu i tak samo było przed wymianą.

Awatar użytkownika
Zwyrol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Zwyrol » 12 kwie 2016, 09:14

Podejrzewam nagar na zaworach i w dolocie. On nie bierze się niestety z paliwa (dodatki do paliwa i wysokooktanowe paliwa usuwają jedynie nagar z wtrysków), ale z oleju. Uroki FSI. Istnieje kilka sposóbów, by temu zapobiegać (np. poprzez obejście zaworu PDV lub zainstalowanie catch cana - wychwytu zużytego oleju w obiegu). Zaolejone powietrze wraca z odmy do dolotu powietrza i jest problem.

Trzeba rozebrać kolektory dolotowe i zobaczyć, w jakim stanie są zawory. Nagar usuwa się odpowiednim preparatem. Robotę można wykonać samodzielnie, choć trwa to cały dzień (dużo do ściągnięcia z wierzchu silnika), potrzebne są także nowe uszczelki pod doloty.

Tu masz więcej:
printview.php?t=30458&start=75

Tu instrukcja (po angielsku, ale z obrazkami) jak rozebrać gada i wyczyścić.
http://www.audiworld.com/forums/a6-s6-c ... n-2764902/

przemny

Post autor: przemny » 29 maja 2016, 18:45

[quote="Kochas123"]Koledzy, umówiłem sie na wymiane oleju w skrzyni i mam nadzieje, że to wszystko wyjaśni, aczkolwiek przypomniało mi się jeszcze jedno: Dwa razy mi się zdarzyło, że w korku na D auto mi poprostu zgasło :/

poradziłeś sobie może z problem gaśnięcia pojazdu?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja