Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Glosniczek / buzzer H15 w A6 C6 Avant

Elektryka
ODPOWIEDZ
mag1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Glosniczek / buzzer H15 w A6 C6 Avant

Post autor: mag1324 » 19 maja 2016, 16:54

Koledzy pomozcie - gdzie jest ten francowaty glosniczek od PDC (tyl) w Avancie? Znalazlem instrukcje ale sa tylko do wersji Limousine szukalem go pod tym plastikiem kolo pasow z tylu po stronie kierowcy ale nic tam nie ma. Podobno moze byc w roznych miejscach w zaleznoci od roku produkcji, strony kierownicy boje sie ze dzien tygodnia montazu tez mogl miec wplyw... Zamilkl permanentnie i jest nienamierzalny na sluch - nawet nie charczal jak u niektorych tylko z dnia na dzien cisza i blad w na kompie.
Mysle ze odpowiedz na to pytanie nie tylko mnie sie przyda.
Z gory dzieki za pomoc.

niebieski8006
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 2003
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: niebieski8006 » 21 maja 2016, 16:35

Ja kolego wczoraj walczyłem z wymianą buzera ale w sedan ie. Zajęło nam to godzinę. Znalazłem fotorelacje i ten buzer jest mmało widoczny może go nie zauważyłeś.http://www.audiworld.com/forums/a6-s6-c ... 207/page3/
To samo jako hamulec elektryczny Audi A6 EPB. Naprawdę.

mag1324
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mag1324 » 24 maja 2016, 00:45

Znalazlem dziada...
W Avancie Jest z tylu od strony pasazera pod oslona pasa. Nie trzeba demontowac duzo wystarczy:
- zlozyc siedzenia
- wykrecis bolec od blokady siedzen (potrzebny bedzie klucz oczkowy 17 chociaz mnie sie udalo bez, wystarczyl odpowiedni imbus do wykrecenia samego bolca)
- nastepnie wystarczy odkrecic dwie srobki ktore trzymaja jeszcze maskownice pasa potrzebny bedzie torx (jedna jest widoczna po wyciagnieciu rolety bagaznika w jej gniezdzie druga na koncu tego elementu plastikowego zaraz przy klapie bagaznika.
- jak wykrecimy te trzy rzeczy maskownica ladnie odchodzi w bok (uwaga na zatrzaski przy skladaniu)
- buzzer jest dobrze widoczny szczegolnie przez okno z zewnatrz :) - nie jest przykrecony wystarczy go wysunac z gniazda (do gory) i podpiac nowy - kabelek ma o dziwo calkiem spory zapas miejsce na reke tez jest wiec nie tylko ginekolog sobie poradzi

Jak znajde chwile to zrobie fotostory. Calosc jak juz sie wie gdzie szukac ta metoda nie powinna zajac wiecej jak 20-30 minut.
Moze sie komus przyda ta instrukcja - powodzenia.

Screw
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.8 AQD 193KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Screw » 19 paź 2016, 08:05

wypas! ja wlasnie bede sie za to zabieral i nie wiedzialem od ktorej strony zaczac :) Dzieki

[ Dodano: 2016-10-19, 07:05 ]
Ja opisalem procedure w temacie ktory znalazlem jako pierwszy. Wrzucilem rownież fotę gdzie się ten 'dziad' w avancie znajduje:

a6c6-brzeczyk-parktronica-charczy-vt64441.htm

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja