Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] ksenony parują

Elektryka
Awatar użytkownika
MR.A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: Q7
Nadwozie: Van
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Multitronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: MR.A6 » 23 cze 2009, 10:42

eneron pisze:...
ale co tam, olać to

zamykam dyskusję z Tobą, poczekam aż Ci się noga powinie :mrgreen:
Nie o to w tym forum chodzi chyba? :evil:
goly191 pisze:
eneron pisze:poczekam aż Ci się noga powinie :mrgreen:
Ty mnie straszysz :lol:
fuck nie mogłem się powstrzymać :lol:
goly191 zrelaksuj się,bez nerwów,jak ktoś chce jeździć z otwartymi klapkami,niech jeździ,tyle tylko,ze szybciej niż u innych zabrudzą sie lustra,w razie czego,jest temat,jak rozebrać lampę krok po kroku,zeby ja wyczyścić,i tyle 8-)
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl

Awatar użytkownika
goly191
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: A6 Forum
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 165KM
Skrzynia: Manual

Post autor: goly191 » 23 cze 2009, 13:30

MR.A6 pisze:goly191 zrelaksuj się,bez nerwów
spox żartem to biorę jak i większość takich właśnie aluzji ze strony ludzi, których poprawisz,a później wielce obrażony, "jak ja mogłem go poprawić" :lol:
np poprawisz kogoś kto zalał zły płyn hamulcowy lub wspomagania, to się chwali, że u niego wszystko dobrze działa, (oczywiście pisząc na forum, bo w rzeczywistości jeszcze pewnie wieczorem wymieni na prawidłowy) i tym podobne historie
sory za off-topic ale niech wiedzą inni, że są tacy co będą na to zwracać uwagę <nono>

Awatar użytkownika
MR.A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: Q7
Nadwozie: Van
Silnik: 3.0 CDUD 245KM
Skrzynia: Multitronic

Post autor: MR.A6 » 23 cze 2009, 14:49

goly191 pisze:...
sory za off-topic ale niech wiedzą inni, że są tacy co będą na to zwracać uwagę <nono>
No jak masz 100% pewności,to bardzo dobra postawa,nawet bardzo dobra <piwo> ,a,ze niektórym (uogólniam) przyjmowanie uwag tudzież krytyk przychodzi z trudem (chociaż w duchu wie,że nie ma racji),trzeba brać na to poprawkę i dać trochę czasu,aż sam sie przekona :-/
P.S.Jak ma jaja,sam przyzna Ci rację,nawet na PW,pozdrawiam
Forum internetowy a6klub.pl , a8team.pl , audi80.pl

piotrilawa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrilawa » 17 maja 2016, 13:25

odgrzeje temat, Panowie 6 lat męczyłem się z zaparowanymi lampami, w końcu mówię sobie jak nie teraz to nigdy, ponieważ auto służy mi jako drugie pozwoliłem sobie na dłuższy pobyt w garażu. Dodam że chodzi o lampy xenon. zmarnowałem metr sześcienny wody, wilgoć do dziś się utrzymuje w garażu, żartuje oczywiście. zacząłem lać wode z otwarta maską tym rantem w błotniku którym naturalnie spływa deszcz pomiędzy maską a błotnikiem i zauważyłem że woda leci przez dziurkę w błotniku w którą wkłada się torxa żeby odkręcić dolą śrubę trzymającą lampę. Dalej woda leci przez jedno magiczne miejsce czyli tam gdzie przewód od przetwornicy wchodzi do lampy, dla pewności wyciągnełem lampy i zacząłem lać wodę właśnie po tym kablu (lampa na zewnątrz żeby lepiej widzieć). Panowie, rzeka płynęła w lampie, ta niby kostka nie ma wogóle uszczelki (nie wiem czy tak było tylko u mnie ale wyglądało to tak jak by po prosu nie było tam fabrycznie żadnej uszczelki). sylikon poszedł w ruch, kostka uszczelniona i wreszcie nie boję się jeździć w deszcz. może się komuś przyda moje rozwiązanie bo zanim do tego doszedłem to chyba dwa razy na nowo kleiłem szkła do lamp i nic nie pomagało

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja