Zegary- leżą wskazówki i podświetlenie zegarów i wnętrza
Zegary- leżą wskazówki i podświetlenie zegarów i wnętrza
Drodzy forumowicze pomocy! Dodałem mój post w ostatnim temacie ale postanowiłem jednak zacząć nowy, przepraszam za bałagan. Mam problem z zegarami tzn. przy odpalaniu auta ( czasami co drugie odpalenie, czasami po 10 razach, nie ma reguły) wskazówki leżą, brak podświetlenia zegarów i wnętrza. FIS działa ale wyrzuca wtedy często ( nie zawsze) błąd poziomowania świateł bądź oleju. Aby jechać z działającymi wskazówkami no i podswitleniem, wystarczy, że wyjmę i włożę bezpiecznik od zegarów ( czasem zaskoczy za 1 a czasem za 5-7 razem tez brak reguły). Sprawa jest wkurzająca wygląda to jakbym włamywał się do własnego auta:) I do rzeczy: u elektryka typowego ogórka byłem 5 razy, nie naprawił nic, sprawdził tylko luty i ścieżki i twierdzi, że to wina zegarów, według niego kosztują one od 500 w górę plus robocizna 500! Kodowanie i takie tam. Podejrzewam, że typ nie ma pojęcia i chciał się mnie pozbyć dlatego tak krzyknął, ale kto wie. Miał ktoś z Was może podobną sytuację? Bo już nie mam cierpliwości do tych zegarów:( Dodam, że ponoć zwarcie może powodować przetarty kabel przy zapalniczce czy podswietlenia gałki biegów, jednak gałka odłączona i dalej się to dzieje. Kiedyś spadł mi też wąż od spryskiwaczy i płyn poleciał na bezpieczniki po lewej od kierowcy i te wszystkie kabelki, od wtedy mam problem właśnie:(
[ Dodano: 2016-05-13, 18:21 ]
ktoścoś? Pomoooocyyyy
[ Dodano: 2016-05-13, 18:21 ]
ktoścoś? Pomoooocyyyy
Filo
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Filpesco, Test zegarów Vagiem zrób. U mnie jest nieco inna sytuacja licznik działa 2-3km potem opada na 0 spalanie kosmiczne pokazuje pokazuje że paliwa nie ma lub jest pół zbiornika
może pada Ci procesor w zegarach
To się zdarza w C5. Popatrz sobie naprawa liczników na YT tam jest pokazane wiele różnych dziwnych przypadków braku poprawnej pracy wskaźników. Masz zapewne immo 3.