[ A6 C5] Wymiana skrzyni automat na manual w 4.2
Jak ecu nie przyjmuje kodowania to juz go nie przyjmie,niestety nie miałem u siebie śladu cana więc mnie te problemy omineły. Wsad z innego modelu jest możliwy ale tylko eSy chba miały a to juz nie bedzie hasac ze zwykłym 4,2. Musisz to dac komus kto wyciągnie mapy sterowania silnika i wszczepi je do map manuala. Sam czekam na taki soft
Podpinam sie pod temat ...
jest po zmianie tipa na manuala w 4,2 V8.
ABS przekodowany, zegary tez. Sterownik skrzyni wyjety, łacze sie normalnie z ECu i ABS.
Na zegarach swieci sie dalej abs i brak komunikacji ze skrzynia. Pozostało tylko przekodowac sterownik silnika....
Czy samo wgranie softu z S6 manual zmieni kodowanie sterownika
Próbowałem nawet... Wyłanczac programowo bład w ECU - tak ze vag go nie odczytuje - niestety poza tym ze nie ma błedu, kodowanie jest pod manual i dalej sa błedy w absie
jest po zmianie tipa na manuala w 4,2 V8.
ABS przekodowany, zegary tez. Sterownik skrzyni wyjety, łacze sie normalnie z ECu i ABS.
Na zegarach swieci sie dalej abs i brak komunikacji ze skrzynia. Pozostało tylko przekodowac sterownik silnika....
Czy samo wgranie softu z S6 manual zmieni kodowanie sterownika

Próbowałem nawet... Wyłanczac programowo bład w ECU - tak ze vag go nie odczytuje - niestety poza tym ze nie ma błedu, kodowanie jest pod manual i dalej sa błedy w absie

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
We wtyczce od automatu musisz znalezc 2 przewody ktore po zwarciu zapala swiatło wstecznego. Jutro moge podac ci jakie kolory powinny byc.
Te dwa przewody przedłużasz, konczysz wtyczka i zapinasz w włacznik wstecznego na skrzyni.
[ Dodano: 2016-06-08, 22:22 ]
pytanie do forumowiczów którzy posiadaja ETKE.
Moze ktos podac numeru sterowników pod manuala do 4,2 V8
Te dwa przewody przedłużasz, konczysz wtyczka i zapinasz w włacznik wstecznego na skrzyni.
[ Dodano: 2016-06-08, 22:22 ]
pytanie do forumowiczów którzy posiadaja ETKE.
Moze ktos podac numeru sterowników pod manuala do 4,2 V8