Pompa wspomagania, kupno
Pompa wspomagania, kupno
Witam was serdecznie jako nowy użytkownik tego forum, niedawno zaopatrzyłem się w audi a6 c5 97r z silnikiem 2.4 to i tez znalazłem parę mankamentów między innymi muszę wymienić pompę wspomagania
http://allegro.pl/pompa-wspomagania-aud ... 77871.html
znalazłem takie o to cudo, ponoć z poliftowej wersji a numery katalogowe tej pompy to 4B0 145 156.
pytanie czy będzie pasować do mojej audicy? Proszę was o radę i pozdrawiam
http://allegro.pl/pompa-wspomagania-aud ... 77871.html
znalazłem takie o to cudo, ponoć z poliftowej wersji a numery katalogowe tej pompy to 4B0 145 156.
pytanie czy będzie pasować do mojej audicy? Proszę was o radę i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 16 gru 2015, 15:07 przez Piridais, łącznie zmieniany 1 raz.
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
Mam pytanko lepiej regenerować swoją za 300zł plus robocizna 150 czy kupić nową jak widzę oryginalna za 350zł lub zamiennik od 200zł są? Wymiana oczywiście samemu lub u znajomego mechanikza za flasze? Jak spisują się zamienniki?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
- mwx
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Skrzynia: Tiptronic
Jak masz 50 pln różnicy między nowym oryginałem a regenerowaną starą to o co w ogóle pytasz?
Policz sobie ile stracisz jak coś pójdzie nie tak z tą regeneracją, albo zamiennikiem, ile czasu zmarnujesz na wysyłki, odbiory, pier***enie się z jakimiś niepewnymi sprzętami.
Przyszczędzisz 150PLN (pół zbiornika) i będziesz się zastanawiał ile wytrzyma pompa-krzak i kiedy znów będziesz musiał grzebać się w tym złomie.. warto?
Policz sobie ile stracisz jak coś pójdzie nie tak z tą regeneracją, albo zamiennikiem, ile czasu zmarnujesz na wysyłki, odbiory, pier***enie się z jakimiś niepewnymi sprzętami.
Przyszczędzisz 150PLN (pół zbiornika) i będziesz się zastanawiał ile wytrzyma pompa-krzak i kiedy znów będziesz musiał grzebać się w tym złomie.. warto?
- zarzyk
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
namówiłeś mnie to teraz magiel. od drążków po końcówki i zawias nie ma luzów, wszystko sztyne. Kierownica i koła reagują jednocześnie a jest pukanie przy ruszaniu lewo prawo. oczywiście aby puknęło trzeba ruszyć kierownice z 5-7 cm w jedzą stronę. Czy to sa może jakiś zderzaki czy coś?
Nie bój się eksperymentów. Amatorzy zbudowali Arkę Noego a fachowcy Tytanic-a
- Kamil_2.7BiT
- Forum Audi A6 / A7
- Kamil_2.7BiT
- Forum Audi A6 / A7
No niestety skorzystalem. Kupilem pompe tej firmy i po okolo 3miesiacach stracilem wspomaganie na wolnych obrotach silnika. Dzieje sie tak po kilku minutach pracy. Poza tym pompa chodzi glosno pod obciazeniem. Paragon mam, znalazlem go po okolo pol roku od daty kupna. Poszedlem do sprzedawcy.
Sprzedawca powiedzial mi ze gwarancji i tak nie uznaja bo dystybutor/prorucent zawsze tlumaczy sie bledami uzytkownika np zle wyplukanym ukladem itp itd - to sa jego slowa. Moge dac namiar na firme gdzie kupilem pompe. Bez kometarza.
Mecze sie z nia juz ponad rok.
Sprzedawca powiedzial mi ze gwarancji i tak nie uznaja bo dystybutor/prorucent zawsze tlumaczy sie bledami uzytkownika np zle wyplukanym ukladem itp itd - to sa jego slowa. Moge dac namiar na firme gdzie kupilem pompe. Bez kometarza.
Mecze sie z nia juz ponad rok.
AWRacing @ 329/494
Rzeczywiście często popełniane są błędy przy montażu pompy. Nie możemy tego jednak ocenić tylko i wyłącznie po opinii na forum. Jeśli chodzi o kwestie gwarancji to ZAWSZE mam Pan prawo reklamować towar. Proszę również pamiętać, jeśli nawet trafiła się jedna pompa, która rzeczywiście mogła nie działać, to nie znaczy od razu, że złom. Równie dobrze może Pan napisać, że oryginalne pompy to też złom, bo też się psują...
- Kamil_2.7BiT
- Forum Audi A6 / A7
Psuja sie ale nie po kilku tygodniach uzytkowania. Reklamowac moge tylko co z tego jak rozpatrzenie gwarancji i tak jest z gory przesadzone. A wymiana pompy, pompa kolejna bo auto musi jezdzic to kolejne koszty!
Pompa wymieniana przez zaufanego czlowieka z dwukrotnym plukaniem ukladu. Nie ma mowy o bledach bo sam jezdzi rs6 i robi tylko audice. Z reszta od razu stwierdzil ze dlugo to to nie pochodzi i mial racje.
Wiecej tego bledu nie popelnie...przykro mi, dziele sie swoimi doswiadczeniami.
Pompa wymieniana przez zaufanego czlowieka z dwukrotnym plukaniem ukladu. Nie ma mowy o bledach bo sam jezdzi rs6 i robi tylko audice. Z reszta od razu stwierdzil ze dlugo to to nie pochodzi i mial racje.
Wiecej tego bledu nie popelnie...przykro mi, dziele sie swoimi doswiadczeniami.
AWRacing @ 329/494
Nie wiem skąd ma Pan takie informacje, ale do rozpatrzenia każdej gwarancji podchodzimy indywidualnie.Kamil_2.7BiT pisze:Reklamowac moge tylko co z tego jak rozpatrzenie gwarancji i tak jest z gory przesadzone.
Oczywiście szanujemy opinie wszystkich użytkowników, jednak jak wiadomo nie z każdą musimy się zgadzać , szczególnie że dokładnie wiemy jaki towar sprzedajemy.
Pozdrawiam
- Kamil_2.7BiT
- Forum Audi A6 / A7