Po tym jak mój Passat został skasowany we Wrześniu musiałem kupić coś na szybko żeby mieć czym dojeżdzać , bo sprawa z wypadkiem trwa do dziś.
Kupiłem za naprawdę psie pieniądze A6 C5 z silnikiem 2.4, skrzynia tip, bez quattro, 2000r. Wiedziałem, że będzie trzeba trosze przy niej porobić ale i tak mi się opłacało, teraz też wiem co mam i czym jeżdzę. Remont silnika musiał być, bowiem po zakupie zaczęło w niej coś stukać, a stukał hydropopychacz o tłok.
2 zdjątka passata przed wypadkiem i po:
Co zostało zrobione na dzień dzisiejśzy w Audi:
- Wymiana kompletnego rozrządu wraz z łańcuchami + ori pompa wody
- Wszystkie nowe uszczelki silnika , zimery, śruby
- Nastawnik faz rozrządu wraz z uszczelkami pod nastawniki
- Nowy płyn chłodniczy, filtry , oleje
- Wymiana prowadzeń głowicy, nowe wałki rozrządu, splanowana lewa głowica, nowe hydropopychacze
- Wyczyszczona prawa głowica, wypolerowane wałki rozrządu, wyczyszczona + zaadaptowana przepustnica, wymienione wężyki podciśnienia
- Instalacja gazowa
- Wymiana świec na NGK
- Dynamiczna wymiana oleju w skrzyni
Audi na dzień dzisiejszy prezentuje się tak:
Najbliższe plany:
-Wymiana tylnego błotnika, demontaż haka
-Wymiana prawego błotnika, bo jest pognieciony lekko
-Porządne pranie tapicerki
-Korekta lakieru z pierwszego zdarzenia
-Renowacja bądź zakup nowych reflektorów przednich, bo już słabo świecą, najlepiej montaż xenon
-Tylne lampy polift
-Jakieś ładne alu na lato
Pierwszy mod wykonany, mały ale cieszy

Jak widać z wyglądu jeszcze troszkę do zrobienia, ale małymi kroczkami idziemy do przodu

[ Dodano: 2016-02-19, 14:36 ]
Dziś Audi trafiło do Gti AutoSpa na porządne pranie tapicerki, podsufitki, dywanu oraz drobny detailing kokpitu. Przedni zderzak oraz listwy progowe u lakiernika , będą malowane pod kolor.
Zamówiony również podłokietnik wraz z tunelem.
Wkrótce zdjęcia