MMI 3G i 3GP HDD (6.22.4 .2016) AUDI MMI3G HDD 6.24.2 2017
- ozi_dafit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Moje auto: A6 C4
NAD activation - mam wlaczonyawo pisze:Zobacz w Green Menu czy masz NAD powłączany.ozi_dafit pisze:Udało mi sie rowniez zaktualizowac system do wersji 900 i mapy do 6.22.4 w 3GP, mam tylko jeden problem, po wlozeniu karty sim w jednostkę MMI telefon ktory jest powiazany poprzez bluetooth przestaje pelnic role glosnomowiacego, nic nie daje ponowne nowe powiazywanie polaczenia, gdy karte SIM wyciagne to jest ok i tryb glosnowiacy dziala.
Ktos wie jak to polaczyc zeby karta sim w mmi dyla tylko do danych a poprzez bluetooth jednoczesnie dzialal tryb glosnomowiacy??
W mmi zmienialem tryb telefonu na auto, dane, itd i nic...
NAD operation mode - rowniez wlaczony
Kurcze ktos ma jakis inny pomysl?
Mam tez jeszcze jedno pytanie odnosnie Audi Connect... zarejestrowalem sie na audi.com/myaudi
mam teraz Audi PIN, ktory gdzies tam udalo mi sie wprowadzin ale to wlozeniu w MMI karty SIM ciagle wyskakuje komunikat ze połączenie przesyłu danych jest niemożliwe...
ozi_dafit pisze:NAD activation - mam wlaczonyawo pisze:Zobacz w Green Menu czy masz NAD powłączany.ozi_dafit pisze:Udało mi sie rowniez zaktualizowac system do wersji 900 i mapy do 6.22.4 w 3GP, mam tylko jeden problem, po wlozeniu karty sim w jednostkę MMI telefon ktory jest powiazany poprzez bluetooth przestaje pelnic role glosnomowiacego, nic nie daje ponowne nowe powiazywanie polaczenia, gdy karte SIM wyciagne to jest ok i tryb glosnowiacy dziala.
Ktos wie jak to polaczyc zeby karta sim w mmi dyla tylko do danych a poprzez bluetooth jednoczesnie dzialal tryb glosnomowiacy??
W mmi zmienialem tryb telefonu na auto, dane, itd i nic...
NAD operation mode - rowniez wlaczony
Kurcze ktos ma jakis inny pomysl?
Mam tez jeszcze jedno pytanie odnosnie Audi Connect... zarejestrowalem sie na audi.com/myaudi
mam teraz Audi PIN, ktory gdzies tam udalo mi sie wprowadzin ale to wlozeniu w MMI karty SIM ciagle wyskakuje komunikat ze połączenie przesyłu danych jest niemożliwe...
a ustawiłeś APN w połączeniu transmisji danych w MMI? Bez APN odpowiedniego dla Twojego operatora komórkowego nie zadziała np. dla Play "internet" dla Plusa "plus". druga sprawa to Audi Coonnest jest usługą płatną i kupując auto masz je gratis na 3 lata, potem trzeba odnowić licencję. Nadzień dzisiejszy serwisy nic nie wiedzą na ten temat.
Z tego co gdzieś wyczytałem jak masz pirackie mapy to My Audi i usługi online nie działają, ale też czekam na odpowiedź kogoś kto to potwierdzi i nic...
- ozi_dafit
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Moje auto: A6 C4
Nie, mam tam puste pola. Czyli jesli mam Play to APN musze znalezc na ich stronie i wpisac...aro_d pisze:
a ustawiłeś APN w połączeniu transmisji danych w MMI? Bez APN odpowiedniego dla Twojego operatora komórkowego nie zadziała np. dla Play "internet" dla Plusa "plus". druga sprawa to Audi Coonnest jest usługą płatną i kupując auto masz je gratis na 3 lata, potem trzeba odnowić licencję. Nadzień dzisiejszy serwisy nic nie wiedzą na ten temat.
Z tego co gdzieś wyczytałem jak masz pirackie mapy to My Audi i usługi online nie działają, ale też czekam na odpowiedź kogoś kto to potwierdzi i nic...
Ja nie widzę problemu zeby to sobie opłacić, po rejestracji na stonie ktora napisalem w poprzednim poscie wydrukowalem sobie umowe z ktora mam sie udac do serwisu celem weryfikacji itd... tylko no wlasnie zeby to działało na piracie ...
Aro_d... jesli cos się dowiesz w tym temacie to bardzo proszę o info..
pozdrawiam
EDIT:
Dzisiaj jadac autem sprobowalem jeszcze raz i po wlozeniu karty SIM wyskoczyl mi pierwszy raz komunikat typu czy chce do telefonowania uzywac telefonu SIM czy telefonu prywatnego (Bluetooth), po wybraniu opcji Bluetooth MMI sie zrestartowało i wszystko dziala jak powinno, SIM do danych a telefon idzie po bluetooth.
Codo audi connect, po wpisaniu APNu wszystko dziala(oczywiscie poza Traffic....)
ozi_dafit pisze:wysyłanie celów z profilu myAudi oraz aplikacji MMI connect na smartfonie również.aro_d pisze:Potwierdź proszę czy działa:
Pogoda, ceny Paliw...
Wysyłanie celów podróży z profilu myAudi
Nie działa Traffic... ale to z tego co wiem trzeba miec oplacona licencje.
Wielkei dzięki. zabieram się za aktualizowanie.
Przy okazji w pliku copie_scr z aktywatora znajduje się jakiś nr VIN. Co by się stało gdyby tam wpisać VIN swojego auta?
Nowa mapa już siedzi, aktywowana na sofcie K900
Czy konieczne jest to kasowanie błędnych FSC?
[ Dodano: 2016-04-26, 07:42 ]
JESTEM POZYTYWNIE ZASKOCZONY.
Po aktualizacji na soft K0900 + mapy i nowa metoda aktywacji wszystko działa jak w oryginale. Usługi online wszystkie, nawet dynamiczna nawigacja - ale mam ważną licencję do 2017 r na AUDI CONNECT więc może dlatego.
RENTNA dzięki za pliki.
JESTEM POZYTYWNIE ZASKOCZONY.
Po aktualizacji na soft K0900 + mapy i nowa metoda aktywacji wszystko działa jak w oryginale. Usługi online wszystkie, nawet dynamiczna nawigacja - ale mam ważną licencję do 2017 r na AUDI CONNECT więc może dlatego.
RENTNA dzięki za pliki.
Prosze Bardzo , niema sprawy tak tszymac .
RENTNA dzięki za pliki.
Prosze Bardzo , niema sprawy tak tszymac .

-
- Forum Audi A6 / A7
Dołączę się do działań i proszę o pomoc
A6 C7 2011 z mmi 3G z dyskiem
Telefon na pokładzie z wejściem na kartę SIM na panelu
Obecnie mam
Wersja mediów
N+R_EU_AU_K0770
Wersja bazy danych nawigacyjnych
8r0060884CH ECE 6.20.4
1. Czy coś muszę przestawiać w menu samochodu
2. Pobrałem Firmware_2016_ 8R0906961DQ _K0257_6_D1.rar