Problem z parktronic, nie działa
Problem z parktronic, nie działa
Witam, przeczytałem wiele tematów z parktronica i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Kiedy włączam wsteczny jest piknięcie króciutkie, że parktronic działa ( wyjmowałem wtyczkę od zasilania modułu nie było sygnału w ogóle). Załączałem wsteczny po włączeniu zapłonu, przystawiałem ucho do czujników, dotykałem żadnej reakcji. Sprawdzałem wagiem jest błąd 01543 czyli buzzer i tu zaczęły się schody... Rozebrałem w bagażniku od strony kierowcy plastiki itp do tego oto stopnia : , Proszę mi powiedzieć czy dalej rozbierać i w którym kierunku szukać tego buzzera. Dziękuję z góry za pomoc !
[ Dodano: 2016-04-20, 22:40 ]
Czy ktoś jest w stanie pomóc ?
Kiedy włączam wsteczny jest piknięcie króciutkie, że parktronic działa ( wyjmowałem wtyczkę od zasilania modułu nie było sygnału w ogóle). Załączałem wsteczny po włączeniu zapłonu, przystawiałem ucho do czujników, dotykałem żadnej reakcji. Sprawdzałem wagiem jest błąd 01543 czyli buzzer i tu zaczęły się schody... Rozebrałem w bagażniku od strony kierowcy plastiki itp do tego oto stopnia : , Proszę mi powiedzieć czy dalej rozbierać i w którym kierunku szukać tego buzzera. Dziękuję z góry za pomoc !
[ Dodano: 2016-04-20, 22:40 ]
Czy ktoś jest w stanie pomóc ?
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2016, 09:30 przez rembools, łącznie zmieniany 1 raz.
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Moje auto: Inne
- Rocznik: 2019
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
proszę bardzo , jest na środku zdjęcia pod szybą , ty źle to zdemotowałeś bo rozerwałeś sobie ten boczek
forum image hosting
forum image hosting
Okazało się, że głośnik jest sprawny natomiast parktronic dalej nie dziala.. VAG nie pokazuje błedu, a na blokach pomiarowych takie rzeczy: na 2 bloku po włączeniu wstecznego na chwilę pokazuje się sound on oraz piknięcie, że parktronic jest sprawny 3 blok po załączeniu wstecznego reverse pokazuje YES. 4 blok wskazuje takie pomiary : dodam, że po wypięciu czujników z modułu w VAG nie ma błędów, co może być nie tak i gdzie szukać ?pomocy !
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2000
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: