Audi A6 ABT Allroad Quattro 2,5 TDI
Audi A6 ABT Allroad Quattro 2,5 TDI
No i przyszedł ten dzień. Kupiłem wymarzonego Allroada w super stanie, z pełnym wyposażeniem i mega wypasionym kolorze...
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/006 ... 75c0f.html][img]]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2015, 16:17 przez Roger_35, łącznie zmieniany 11 razy.
Listwy
Fotki zrobię oczywiście, jak tylko będę w garażu majstrował. Co od deski, to nie bardzo bo jeszcze jest nieruszona. Zbieram graty do zamiany, dla Twojej informacji, jedna taka listwa w fortepianowej czerni kosztuje 400, 500 pln w serwisie (gdzie indziej nie kupisz) więc ta operacja już trochę trwa. No i oczywiście strzelę foty wszystkiego co jest w aucie obszyte nową, bądź dodatkową skórą (ster, wajcha od biegów, ręczny).
Co do rurek, uwierz mi, że przy 19" felach, oryginalne rurki wyglądały żałośnie... :mrgreen:
Co do rurek, uwierz mi, że przy 19" felach, oryginalne rurki wyglądały żałośnie... :mrgreen:
Klamki, podłokietniki, parktronic
Klamki to oryginały od RS6, także nabyte w ASO, cena sztuki, jakieś 200 pln, o ile dobrze pamiętam. Ale to, to prosty zabieg. Teraz trzymaj się krzesła, żeby zrobić taki myk jak na zdjęciu trzeba:
- zdjąć boczek,
- podzielić go na dwie części (jest fabrycznie zgrzany), to znaczy rozgrzać,
- obszyć górną część alcantarą (jakieś 350 pln komplet),
- wyjąć z dolnej części boczka podłokietnik, tzn. wygrzać go,
- obszyć skórą z czerwoną nitką :mrgreen: (300 pln komplet),
- złożyć wszystko do kupy, tj. zgrzać, skleić i skręcić tak aby nic nie trzeszczało (naprawdę trudne, widziałem jak goście to robili, szacun, jakieś 400 pln za komplet),
- założyć boczek i się cieszyć (najprzyjemniejsze).
Wiem, drogo bardzo ale efekt jest 100 razy lepszy niż na zdjęciach. Auto z tyłu jest zupełnie innym samochodem jeśli chodzi o wnętrze. Za chwilę zaczynam przód, mam już graty do obydwu drzwi (listwy, klamki, też pstryknę Ci foty).
A zaczęło się od tego, że chciałem mieć rolety przeciwsłoneczne na tylnych drzwiach (mam dzieciaki i słonko mocno im się dawało we znaki) i w serwisie krzyknęli mi za jeden nowy boczek z nimi 3000 pln!!!!!!
Co do parktronica, nie ma nic wspólnego z tempomatem, po prostu pika jak go włączysz (nie uruchamia się automatycznie, masz guzik koło esp).
Jeśli coś jeszcze potrzebujesz to pytaj.
- zdjąć boczek,
- podzielić go na dwie części (jest fabrycznie zgrzany), to znaczy rozgrzać,
- obszyć górną część alcantarą (jakieś 350 pln komplet),
- wyjąć z dolnej części boczka podłokietnik, tzn. wygrzać go,
- obszyć skórą z czerwoną nitką :mrgreen: (300 pln komplet),
- złożyć wszystko do kupy, tj. zgrzać, skleić i skręcić tak aby nic nie trzeszczało (naprawdę trudne, widziałem jak goście to robili, szacun, jakieś 400 pln za komplet),
- założyć boczek i się cieszyć (najprzyjemniejsze).
Wiem, drogo bardzo ale efekt jest 100 razy lepszy niż na zdjęciach. Auto z tyłu jest zupełnie innym samochodem jeśli chodzi o wnętrze. Za chwilę zaczynam przód, mam już graty do obydwu drzwi (listwy, klamki, też pstryknę Ci foty).
A zaczęło się od tego, że chciałem mieć rolety przeciwsłoneczne na tylnych drzwiach (mam dzieciaki i słonko mocno im się dawało we znaki) i w serwisie krzyknęli mi za jeden nowy boczek z nimi 3000 pln!!!!!!
Co do parktronica, nie ma nic wspólnego z tempomatem, po prostu pika jak go włączysz (nie uruchamia się automatycznie, masz guzik koło esp).
Jeśli coś jeszcze potrzebujesz to pytaj.
- piterrr A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- piterrr A6