Chyba taka przypadłość tego silnika bo moja też tak ma ale to jest minimalne.ernieball pisze:Powiedz mi czy równo motor pracuje, widziałem już kilka S6 i każda coś tam się wytrącała.
S6 C5 Avant by adrian1115
- adrian1115
- Forum Audi A6 / A7
- adrian1115
- Forum Audi A6 / A7
To u ciebie już mocno rzucało jak drzwi się ruszały tak jak pisałem u mnie to jest naprawdę minimalne jak ktoś się nie będzie znał albo specjalnie nie wczuwał w pracę silnika to nie zauważy nic niepokojącego.kuki_wml pisze:Te tracanie na wolnych to moze być któraś sonda, miałem tak u siebie...
Otwarte drzwi się trzesly, wsadzilem nowe świece, cewki od tfsi, deko się poprawiło ale nadal drzal...
Zacząłem dochodzić i wyszło że prawa sonda ledwo pracowała, maks wskazanie 0.25V
[ Dodano: 2016-01-14, 17:52 ]
Dawno nic się nie działo w temacie więc pasuje odświeżyć a więc przebieg doszedł prawie do 270tyś. i pasowało wymienić olej i filtry więc autko wylądowało u mechanika i zostały wymienione następujące rzeczy :
Olej - Motul X-Cess 5W40
Filtr oleju - Mann
Filtr Powietrza - UFI
Filtr pyłkowy węglowy
Filtr paliwa - UFI
Płyn do wspomagania mineral zielony - Febi
Pasek osprzętu - Gates
Przy okazji kazałem mu sprawdzić całe auto i okazuje się, że wszystko jest w najlepszym porządku czyli zawieszenie, hamulce itp. itd. jedyne co to gdzieś delikatnie podcieka płyn chłodniczy z instalacji LPG ale to będzie zrobione w następnej kolejności przy okazji przeglądu instalacji.
[ Dodano: 2016-02-05, 11:42 ]
I kolejny mały UPik a więc auto odwiedziło Panów gazowników. Zostały wymienione wszystkie filtry oraz czujnik temperatury na reduktorze bo coś mu odwaliło i na zimnym przełączał od razu na gaz. Wyciek płynu chłodniczego spowodowany był luźnymi opaskami na wężach a więc zostało wszystko dokręcone i teraz jest wszystko na tip top

- adrian1115
- Forum Audi A6 / A7
- adrian1115
- Forum Audi A6 / A7
Poprzednio też był zalany motul dlatego nic nie kombinowałem bo chodził bardzo dobrze i nie nie bierze nic oleju na chwilę obecną.
[ Dodano: 2016-03-16, 12:20 ]
Kupując eSe miałem nadzieje, że mnie to nie dopadnie a jednak. Zaparkowałem auto dzień wcześniej i wszystko było dobrze ale na drugi dzień nie zdołałem odjechać spod domu
Diagnoza brak biegów do przodu a do tyłu jedzie normalnie więc skrzynia kaput
3 tygodnie bez auta ale wczoraj już odebrałem gotowe auto z serwisu ASB. Do regeneracji poszedł konwerter, wymieniony kosz forwardu (podobno cały się rozsypał), nowy olej i filtry. Mocno wydrenowała ta awaria moją kieszeń ale od wczoraj nie schodzi mi banan z twarzy bo autko jeździ jak marzenie
Mam nadzieję, że już więcej nie spłata mi takiego figla.
[ Dodano: 2016-03-16, 12:20 ]
Kupując eSe miałem nadzieje, że mnie to nie dopadnie a jednak. Zaparkowałem auto dzień wcześniej i wszystko było dobrze ale na drugi dzień nie zdołałem odjechać spod domu

- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- adrian1115
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- adrian1115
- Forum Audi A6 / A7
Niestety nastała ta chwila ale muszę się pozbyć mojej eSy
Gdyby ktoś był zainteresowany to link : http://olx.pl/oferta/audi-s6-v8-340km-a ... eTEFT.html
Cena troszkę zaporowa na start ale myślę, że z rozsądnym kupującym się bez problemu dogadamy

Gdyby ktoś był zainteresowany to link : http://olx.pl/oferta/audi-s6-v8-340km-a ... eTEFT.html
Cena troszkę zaporowa na start ale myślę, że z rozsądnym kupującym się bez problemu dogadamy