[A6 C6] Parktronic - co potrzeba?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Przemo
- Rocznik: 2016
- Moje auto: Allroad C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 218KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Witam
Pytanie.
Czy w przedlifcie /a6c6 2007 allroad/ w trakcie pracy po włączeniu wstecznego parktronic sam ścisza radio?
Lub czy przycisza sam muzykę w momencie wykrycia przeszkody i włączenia sygnału dzwiękowego?
Czy taka opcja dopiero w wersjach poliftowych?
Czy można zakodować to w przedlifcie , ew wymienić sterownik (tylko na jaki?) tak żeby to działało?
Pozdro
Przemo
Pytanie.
Czy w przedlifcie /a6c6 2007 allroad/ w trakcie pracy po włączeniu wstecznego parktronic sam ścisza radio?
Lub czy przycisza sam muzykę w momencie wykrycia przeszkody i włączenia sygnału dzwiękowego?
Czy można zakodować to w przedlifcie , ew wymienić sterownik (tylko na jaki?) tak żeby to działało?
Pozdro
Przemo
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Skrzynia: Manual
Witam. Parktronic ogarniety samemu. Dziala elegancko. Nie ma duzo roboty, najgorsze dla mnie bylo zamontowanie glosniczka. Pozdrawiam
[ Dodano: 2015-12-06, 17:16 ]
Witam,
Potrzebuje dowiedziec sie o nr kostek zeby zrobic sobie samemu intalacje do przedniego pdc. Chodzi mi o nr kostki co idzie do czujnika i nr kostki do modulu 12pin. Prosze o pomoc.
[ Dodano: 2015-12-06, 17:16 ]
Witam,
Potrzebuje dowiedziec sie o nr kostek zeby zrobic sobie samemu intalacje do przedniego pdc. Chodzi mi o nr kostki co idzie do czujnika i nr kostki do modulu 12pin. Prosze o pomoc.
Ochrona komponentu, dopisywanie kluczy, flash, korekta przebiegu, MMI 2,3g jezyk PL, aktualizacja softu i map. Duzo rzeczy moge zrobic wysylkowo.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jaaa
- Rocznik: 2005
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: FWD
Witam
Odświeżę temat, podłączyłem cała oryginalną wiązkę od czujników pochodzącą z demontażu ,wszystko ładnie działa z tym że nie zawsze wyskoczy wyświetlanie graficzne na MMI ale za każdym razem po włączeniu wstecznego słychać dźwięk z buzera i działa, ale ta wizualizacja, czy ktoś coś może wie gdzie szukać problemu ?
Odświeżę temat, podłączyłem cała oryginalną wiązkę od czujników pochodzącą z demontażu ,wszystko ładnie działa z tym że nie zawsze wyskoczy wyświetlanie graficzne na MMI ale za każdym razem po włączeniu wstecznego słychać dźwięk z buzera i działa, ale ta wizualizacja, czy ktoś coś może wie gdzie szukać problemu ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2008
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Skrzynia: Multitronic
To by było fajne bo u mnie też nie przycisza.żybis pisze:Witam
-
- Forum Audi A6 / A7
mam takie pytanie ponieważ zamówiłem kabel z kufateka pod czujniki z tyłu ten co łączy moduł z autem i ma już zrobione złączki. z poprzednich postów widzę, że cany podpinam pod niebieską wtyczkę z modułu komfortu (pin 1 i 17), buzzer i masa to wiadomo. pozostałe dwa kable czyli stały i po kluczyku mają końcówki jak pod listwę bezpieczników i tu mam problem bo nie wiem gdzie się wpiąć i jakie bezpieczniki założyć jeśli już. zakładam, że skoro kable mają takie końcówki to tak to trzeba podpiąć tylko, że oni nie dają żadnego schematu
z tego co widze to wczesniej ich kabel nie miał zarobionych końcówek i ludzie podpinali się w różne miejsca gdzie akurat im pasowało ale ja bym wolał tak jak to kufatek przewiduje. dzięki z góry za pomoc bo ja trochę jestem zielony w sprawach elektryki ale kolega elektryk pomoże jak już bym wiedział co gdzie. najgorsze, że nie mam książki od auta i nie wiem jaki jest rozkład gniazd bezpieczników z tyłu nad nadkolem. auto to avant
może komuś się przyda informacja, że uchwyt do modułu parkowania który sprzedają np. na allegro jest tylko do sedana bo w avancie uchwyt znajduje się w dolnej części tego "korytka" na narzędzia do zmiany koła w prawym nadkolu. niestety trzeba zdjąć boczek żeby się do niego dostać i go zdemontować a tylko tak można tam założyć moduł. ja niestety kupiłem bo najpierw kompletowałem graty a potem zakładałem więc jak ktoś na wyspach potrzebuje to odstąpię

może komuś się przyda informacja, że uchwyt do modułu parkowania który sprzedają np. na allegro jest tylko do sedana bo w avancie uchwyt znajduje się w dolnej części tego "korytka" na narzędzia do zmiany koła w prawym nadkolu. niestety trzeba zdjąć boczek żeby się do niego dostać i go zdemontować a tylko tak można tam założyć moduł. ja niestety kupiłem bo najpierw kompletowałem graty a potem zakładałem więc jak ktoś na wyspach potrzebuje to odstąpię

Panowie ,kompletuje wszystko co potrzebuje do parktronica:
czujniki - 7H0919275 x4
zderzak ori polift
moduł na tył - 4F0910283F (na 4 czujki bez konieczności przeprogramowania)
buzzer - 8E0919279
uchwyt modułu - 4F0907179
wiązka moduł - czujki - 4f9971085
Chociaż tutaj mam napisane, że ten numer to do avanta...
https://a6retrofit.com/a6-4f-parktronic ... it-manual/
jak nie z demontażu to kufatec:
https://www.kufatec.de/shop/en/audi/a6/ ... audi-a6-4f (ale to 44 euro)
wiązka komputer
tu mam problem bo nie mogę znaleźć numeru katalogowego - zna ktoś?
i tu kufatec
https://www.kufatec.de/shop/en/audi/a6/ ... audi-a6-4f (29 euro)
Pytam o wiązki z demontażu bo prawdopodobnie wyjdą taniej niż kufatec, chyba, że gra nie jest warta świeczki...
Nie brakuje mi jakiegoś małego ustrojstwa? Typu kabelek albo uchwyt do buzzera czy jakiś trzpień do uchwytu modułu?
Postaram się zrobić po zamontowaniu jakiś tutorial.
czujniki - 7H0919275 x4
zderzak ori polift
moduł na tył - 4F0910283F (na 4 czujki bez konieczności przeprogramowania)
buzzer - 8E0919279
uchwyt modułu - 4F0907179
wiązka moduł - czujki - 4f9971085
Chociaż tutaj mam napisane, że ten numer to do avanta...
https://a6retrofit.com/a6-4f-parktronic ... it-manual/
jak nie z demontażu to kufatec:
https://www.kufatec.de/shop/en/audi/a6/ ... audi-a6-4f (ale to 44 euro)
wiązka komputer
tu mam problem bo nie mogę znaleźć numeru katalogowego - zna ktoś?
i tu kufatec
https://www.kufatec.de/shop/en/audi/a6/ ... audi-a6-4f (29 euro)
Pytam o wiązki z demontażu bo prawdopodobnie wyjdą taniej niż kufatec, chyba, że gra nie jest warta świeczki...
Nie brakuje mi jakiegoś małego ustrojstwa? Typu kabelek albo uchwyt do buzzera czy jakiś trzpień do uchwytu modułu?
Postaram się zrobić po zamontowaniu jakiś tutorial.
-
- Forum Audi A6 / A7
miałem na myśli VCDSKL4K50N pisze:Tym kablem to nic nie zrobisz w C6GrzesiekO pisze:VagCom

[ Dodano: 2016-04-23, 21:50 ]
udało się

w zielonym menu w katalogu car/cardevicelist trzeba zaznaczyć APS
w car/carprotocollswich trzeba zaznaczyc drugie od góry parking aid (sensory z tyłu)
a w car/carmenuoperation zmieniłem suwak na 5 (chociaż nie wiem czy dobrze czy może powinno być coś innego np.7?)
tak czy inaczej wygląda na to że dziala bo pojawiły mi sie w MMI opcje do parktronika ale mam uwalony czujnik więc ekran próbuje sie przełączyc na wizualne ale zaraz wraca z powrotem

może komuś się przyda bo ja się troche zdziwiłem jak się okazało że nie moge się połączyć z [07] Control Head
może ktoś ma do sprzedania 2x czujnik tył 7H0919275E w kolorze phantom black?
i jeszcze jedna sprawa bo podłączyłem sie z tyłu w avancie i 15+ "po kluczyku" z wtyczki co idzie do klapy tak jak było na trzeciej stronie tego tematu ale u mnie był czarno-czerwony a nie czarno-biały
- ratchet
- Forum Audi A6 / A7
- Moje auto: S6 Plus C4
Koledzy ja to juz nie wiem co mam za wynalazek!
We wnece po prawej (pod kluczami) mam tylko moduł hamulca recznego....Za to numer mojego modulu pdc to: 8e0 054 635d czy z tym ustrojstwem da sie cos zrobic? wymiana chyba odpada bo moje wtyczki nijak sie maja do tych z aukcji 
Już sie prawie cieszylem ze mam a to tylko sterownik haka
Pod nim powinno byc pdc a u mnie jest tylko to dziwactwo! 8e0 054 635d

![Obrazek]()
![Obrazek]()

Już sie prawie cieszylem ze mam a to tylko sterownik haka

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Roberto
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Paliwo: Benzyna
Witam.Czy moduł PDC parkowania 4F0919283L będzie obsługiwał grafikę i kamerę cofania?Z linku poniżej wynika ze tak.Może ktoś się wypowie zorientowany w temacie.Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam.
https://a6retrofit.com/a6-4f-parktronic ... stallation
https://a6retrofit.com/a6-4f-parktronic ... stallation
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Roberto
- Rocznik: 2004
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Paliwo: Benzyna
Dzięki KL4K50N za zainteresowanie i pomoc.
Koledzy mam prośbę.Potrzebuje schemat instalacji tej jasnej kostki co wchodzi w moduł.Kupiłem modul razem z ta kostka i obcietymi kablami dokładnie 7 kablami.Teraz musze je przedłużyć i wpiąć w instalację samochodu tyłko nie wiem właśnie gdzie.Proszę o pomoc.
Koledzy mam prośbę.Potrzebuje schemat instalacji tej jasnej kostki co wchodzi w moduł.Kupiłem modul razem z ta kostka i obcietymi kablami dokładnie 7 kablami.Teraz musze je przedłużyć i wpiąć w instalację samochodu tyłko nie wiem właśnie gdzie.Proszę o pomoc.