Witajcie,
mam taka niepokojącą sytuacje która chciałbym skonsultować z kimś bardziej doświadczonym,
mianowicie na zimnym silniku słychać lekkie stukanie szklanka/popychacza, tak mi się wydaje albo jakiejś rolki, czy ewentualnie zużyty rozrząd może wydawać takie dźwięki ?
(dzwiek w okolicach lewgo przodu, tzn po drugiej stronie niż napinacz.
Czy słabe cisnienie oleju moze byc przyczyna?
Na ciepłym nic nie słychac (chyba)
2.7T AJK Stukanie na zimnym
Słabe ciśnienie oczywiście, ale winne też mogą być napinacze łańcuszków rozrzadu.. A to dość droga impreza.. Wypnij bezpiecznik od pompy paliwa zakrec silnikem kilka razy niech pociagnoe olej pozniej wrzuc bezpiecznik odpal (oczywiscie na zimnym) jesli bd cisza to jedna z tych dwoch opcji do sprawdzenia..
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Ajk
Co do napinaczy to zagrają tylko przy pierwszym uruchomieniu jak zimno i to przez 0.5 /1 s a chodzi mi o takie stukanie które utrzymuje się dłużej i nie dochodzi z okolic napinacza.
Hmm co mi da takie kręcenie? Jeżeli napinacze nie zagrają to wina leży w pompie?
kreciłem tak kila razy po parenascie sekund i nadal terkot przy pierwszym uruchomieniu..
Hmm co mi da takie kręcenie? Jeżeli napinacze nie zagrają to wina leży w pompie?
kreciłem tak kila razy po parenascie sekund i nadal terkot przy pierwszym uruchomieniu..