[A6 C6] Wycieraczki wymiana
[A6 C6] Wycieraczki wymiana
Witam,
Chce wymienić pióra wycieraczek, ale nie mogę zdjąć starych bo przeszkadza maska silnika.
Jak mogę zdjąć stare wycieraczki?
Nie da się postawić pionowo na szybie, bo za każdym razem wraca do miejsca 'parkowania'. Od strony silnika z podniesiona maska mogę dostać się do jednej od strony kierowcy, a jak dostać się do drugiej?
Chce wymienić pióra wycieraczek, ale nie mogę zdjąć starych bo przeszkadza maska silnika.
Jak mogę zdjąć stare wycieraczki?
Nie da się postawić pionowo na szybie, bo za każdym razem wraca do miejsca 'parkowania'. Od strony silnika z podniesiona maska mogę dostać się do jednej od strony kierowcy, a jak dostać się do drugiej?
Pozdrawiam, Piotr P.
Nigdy nie kłóć się z głupcem, bo ludzie mogą nie dostrzec różnicy
wycieraczki
W mmi w car masz wycieraczki ustawienie servisowe tam klikasz i one lądują na szybie i tylko w tej pozycji je wymieniasz bo inaczej uszkodzisz maske a po skonczonej operacji zaznaczasz off i one wracaja tam gdzie byly.
Re: wycieraczki
Sambi pisze:W mmi w car masz wycieraczki ustawienie servisowe tam klikasz i one lądują na szybie i tylko w tej pozycji je wymieniasz bo inaczej uszkodzisz maske a po skonczonej operacji zaznaczasz off i one wracaja tam gdzie byly.
OK, ale ja w MMI nie mam opcji Car nie moge tam wejść.
Dlatego tez nie mogę uruchomić ustawien serwisowych.
Pozdrawiam, Piotr P.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 DFBA 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
W ramach ciekawostki powiem Wam, że zamiast kupować całe wycieraczki i wydawać nie wiadomo ile kasy, to można w ASO kupić same pióra wycieraczek i je wymienić - koszt 2 szt. to ok 50 zł. Numer produktu: 1K0955429B. Piórko jest długości 650mm i ma w zestawie te plasticzki na końce. Do A6 C6 pasują jak ulał. Polecam
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Ja też kupuję BOSCHa, które wycierają dobrze do samego końca. Po przerobieniu tylnej wycieraczki z przegubowej na bezprzegubową (taką jak z przodu) też włożyłem BOSCHa. O wiele lepiej wyciera niż ta stara przegubowa. Pióra i tak wymieniam raz do roku, ponieważ rocznie robię ok. 60 tysięcy, więc mają po tym czasie już dość. Kupuję w pobliskim sklepie motoryzacyjnym, a z racji tego, że te wycieraczki są tylko do A6 C6, więc muszą je zamawiać. Dzięki temu zawsze są 'świeże'.