Problem z wgraniem nawigacji
Problem z wgraniem nawigacji
Witam, wczoraj ściągnąłem z chomika http://chomikuj.pl/game_net/AUDI+has*c5 ... SKI+LEKTOR ( Hasło 1234) Mape do nawigacji część 1 i 2 wgrałem na dwie osobne płyty dvd wypaliłem i włożyłem płyte dvd zamiast płyty nawigacji do zmieniarki w bagażniku i nic nie odczytało pisało cały czas zebym włozył płyte z nawigacją... Pomoże ktoś co mogę zrobić?
NORD84, Że niby co nie jest takie łatwe? Przecież same mapy nagrywa się na dvd i normalnie działa...
[ Dodano: 2016-04-16, 15:44 ]
dawiol123, Jakiej płyty użyłeś? Staraj się nagrywac na TDK / Verbatim z najwolniejszą prędkością. Dobry program, którym ja za każdym razem nagrywam to PowierISO lub UltraISO. Wszystko normalnie działa.
[ Dodano: 2016-04-16, 15:44 ]
dawiol123, Jakiej płyty użyłeś? Staraj się nagrywac na TDK / Verbatim z najwolniejszą prędkością. Dobry program, którym ja za każdym razem nagrywam to PowierISO lub UltraISO. Wszystko normalnie działa.
NORD84, Do systemu MMI 2G mapy są dostępne dla każdego na necie. Praktycznie wszystko jest z jednego źródła tylko, że porozrzucane po serwerach. Ważne jest dobranie odpowiednich płyt. Ja zawsze używałem TDK lub Verbatim i wybierałem DVD+R bo czasami przy DVD-R wyskakiwał mi komunikat, że navi nie widzi płyty. 

KL4K50N pisze:dawiol123, Wkładasz płytę DVDJak włożysz płytkę do czytnika DVD to po włączeniu autka od razu wystartuje Ci aktualizacja map.
Kurde nagrałem na 4 różne marki płyt tą wersje co wyżej aktualizacji 2x na płyty + i 2x na minus i nic dupa.... robie tak:
- wyciągam płyte oryginalną nawigacji z otwarzacza
- wkladam płyte cd nr 1 i nic

Wersje MMI i nawigacji mam tą co poniżej:
Pomoże ktoś ? bo naprawde niewiem jak to zaaktualizować .......... masakra jakas...
Chyba ze mam coś zablokowane w zielonym menu czy cos?
KL4K50N pisze:Tam nic nie może być zablokowane. Stara płyta Ci od razu działa po włożeniu? Jest to oryginalna płytka czy też ktoś wcześniej nagrywał na zwykłą? Możesz zrobić screen jak wyglądają Twoje pliki z mapami po nagraniu na dvd?dawiol123 pisze:Chyba ze mam coś zablokowane w zielonym menu czy cos?
Stara mapa która działa i od razu się uruchamia jest nagrana na oryginalnej płycie, poniżej foty plików po nagraniu obczaj sobie to DVD 1