Zauważyłem dziś, że po wymianie silnika tempomat nie trzyma wybranej prędkości, np. jeżeli ustawiam go na 100km/h to po kilku sekundach prędkość spada do 90km/h a następnie auto dynamicznie przyśpieszy do wybranego 100km/h i historia się powtarza.
Czy coś muszę przeprogramować?
[A6C6] Tempomat nie trzyma prędkości.
-
Aron
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Artur
- Rocznik: 1992
- Moje auto: 100 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 204KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tak, wszystko jest z kontrolkami i funkcjami ok. Co więcej, wczoraj jadąc 140km/h na tempomacie było wszytko ok - trzymał tą prędkość, natomiast przy prędkości 90 lub 100 są spore wahania (o 10km/h) co jest dosyć nie przyjemne, bo po zwolnieniu o te 10km/h on nabierając z powrotem prędkość robi to wciskając gaz do oporu.
witam. możne to stary temat, ale mam taki sam objaw jak ty. otóż jak chce dołożyć prędkość manetka to robi to bardzo ospale a kiedyś autko wyrywało do przodu jak złoto. no i z tym trzymaniem prędkości dramat waha mi się o ponad 25 do 30 km/h
a potem nie wiadomo dlaczego wyrywać do przodu do zadanej prędkości. moze tobie sie cos dało ustalic bo naforum to raczej nic sie nie da znalezc. pozdrawiam
a potem nie wiadomo dlaczego wyrywać do przodu do zadanej prędkości. moze tobie sie cos dało ustalic bo naforum to raczej nic sie nie da znalezc. pozdrawiam
[ Dodano: 2016-04-17, 15:05 ]
Udalo sie znalesc problem?
[ Dodano: 2016-04-17, 15:11 ]
Mam podobny problem niedawno kupilem auto wezystko dzialalo zrobilem okolo3000 km. I tempomat czasem nie trzyma predkosci czasem spada okolo 15km/godz. Nastepnie ostro przyspiesza do ustawionej predkosci. Bledy sprawdzalem vagiem nic nie pokazalo. Czy ktos cos wie co moze byc przyczyna?
swiech1 pisze:witam. możne to stary temat, ale mam taki sam objaw jak ty. otóż jak chce dołożyć prędkość manetka to robi to bardzo ospale a kiedyś autko wyrywało do przodu jak złoto. no i z tym trzymaniem prędkości dramat waha mi się o ponad 25 do 30 km/h
Udalo sie znalesc problem?
[ Dodano: 2016-04-17, 15:11 ]
Aron pisze:Zauważyłem dziś, że po wymianie silnika tempomat nie trzyma wybranej prędkości, np. jeżeli ustawiam go na 100km/h to po kilku sekundach prędkość spada do 90km/h a następnie auto dynamicznie przyśpieszy do wybranego 100km/h i historia się powtarza.
Czy coś muszę przeprogramować?
Mam podobny problem niedawno kupilem auto wezystko dzialalo zrobilem okolo3000 km. I tempomat czasem nie trzyma predkosci czasem spada okolo 15km/godz. Nastepnie ostro przyspiesza do ustawionej predkosci. Bledy sprawdzalem vagiem nic nie pokazalo. Czy ktos cos wie co moze byc przyczyna?
Audi A6 C6