Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C6] Obudowa (klosz) lusterka bocznego - jak zdjąć?

Nadwozie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zwyrol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C6] Obudowa (klosz) lusterka bocznego - jak zdjąć?

Post autor: Zwyrol » 11 kwie 2016, 11:16

Czołem,

Otóż jakiś qtasina usiłował mi (chyba w nocy) oderwać malowaną główną osłonę na prawym lusterku. Mam szczelinę na zawiasie, a obudowa lusterka podniosła się na tyle, że dół wkładki lusterka ociera się o rant klosza gdy je reguluję (samochodem jeżdżą 2 osoby, więc lustra i fotele trzeba przestawiać). Trochę boję się, że od tego szurania szkła o plastik obudowy lustra pęknie mi cały wkład (a to jest ogrzewany fotochrom, więc miałbym cokolwiek niefajnie).

Jak zdjąć klosz lusterka bocznego, by sprawdzić co tam się połamało - wyczepiło? Nie mogę wcisnąć całości na miejsce, by nie było szczelin (głupi złodziej...).

camelllcamelll
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Ryszard
Rocznik: 2006
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: camelllcamelll » 11 kwie 2016, 12:29

Zwyrol pisze:Jak zdjąć klosz lusterka bocznego,
W obudowie lusterka od spodu masz dwie śrubki, wykręć je i będziesz mógł wyjąć szkło - zobaczysz czy któryś zatrzask jest popękany.
Aby wyjąć całe lustro musisz zdjąć boczek drzwi, zdjąć ten plastikowy trójkącik / wewnątrz /, potem gąbka i tam masz śrubę - torx -, oczywiście jeszcze odpiąć wtyczkę.

Awatar użytkownika
Zwyrol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Zwyrol » 12 kwie 2016, 10:58

Cholera, a chciałem uniknąć rozpierduchy. No dobra, zobaczę co da się zrobić. Czy po wyjęciu śrubek od spodu klosza lustra wychodzi samo szkło, czy też można zdjąć malowany plastik obudowy?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja